Oblačno vrijeme sa padavinama i nešto hladnije

Porast sniježnog pokrivača očekuje se u višim predjelima na jugoistoku i na planinama.

Bosna i Hercegovina 06.12.2021 | 08:29
Oblačno vrijeme sa padavinama i nešto hladnije

 - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti oblačno vrijeme sa padavinama i nešto hladnije.

Кiša u južnim predjelima lokalno može biti i obilnija, dok od sjeverozapadnih predjela ka jugoistoku, pored kiše, mjestimično može biti susnježice i snijega, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Porast sniježnog pokrivača očekuje se u višim predjelima na jugoistoku i na planinama.

Duvaće slab do umjeren vjetar pretežno sjevernih smjerova.

Dnevna temperatura vazduha od jedan do pet, na jugu do 10, a u višim predjelima od minus dva stepena Celzijusova.

Jutros je u većini krajeva oblačno sa slabom kišom u nizinama, a u višim područjima pada slab snijeg, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus četiri, Mrakovica minus jedan, Drinić nula, Sarajevo, Gacko, Mrkonjić Grad i Sokolac jedan, Nevesinje, Ribnik i Srebrenica dva, Banjaluka, Drvar, Novi Grad, Prijedor, Srbac i Tuzla tri, Bijeljina, Doboj i Zenica četiri, Bileća, Višegrad i Rudo pet, a Trebinje i Mostar sedam, a Neum osam stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše u protekla 24 časa palo je na području Nevesinje 53 litra, na Čemernu 45, u Gacku 41, u Mrkonjić Gradu 26, u Trebinju 25, u Šipovu i Bileći 24, u Banjaluci 20, u Foči 19, u Ribniku 17, u Кalinoviku 16, u Srpcu 15, u Prijedoru i Doboju 13, u Driniću i na Han Pijesku 12, na Sokocu i u Bijeljini 11, a na Mrakovici, u Srebrenici, Rudom, Višegradu i Novom Gradu oko 10 litara kiše.

Snijega jutros ima na Han Pijesku 22 centimetra, na Čemernu 15 i u Srebrenici jedan centimetar.

(Srna) 

Komentari / 0

Ostavite komentar