"Kao da smo pali s Marsa, pa ne znamo šta se ovdje dešava" (VIDEO)

„Predstavnici međunardne zajednice su došli i rekli da će biti sankcije ako donesu zakon o vojsci i ako vrate vojsku. Oni su kukavice i čim ispadne problem bježe pod sto, a kada treba da se glumi srbenda onda se udaraju u prsa“

Republika Srpska 02.12.2021 | 22:32
"Kao da smo pali s Marsa, pa ne znamo šta se ovdje dešava" (VIDEO)

Najavljena posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće ko zna koja po redu kapitualacija Milorada Dodika koji se prepao stranaca i povukao, rekao je poslanik u NS Republike Srpske Nebojša Vukanović u emisiji "Puls" BN televizije.

On je naglasio da Dodiku nije stigla ni za njega očekivana podrška od predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Vukanović tvrdi da se Dodik uplašio i povukao nakon razgovora sa predstavnicima međunarodne zajednice.

„Predstavnici međunardne zajednice su došli i rekli da će biti sankcije ako donesu zakon o vojsci i ako vrate vojsku. Oni su kukavice i čim ispadne problem bježe pod sto, a kada treba da se glumi srbenda onda se udaraju u prsa“

Tako da novih zakona, kaže on, neće ni biti, već samo informacije.

"Kao da smo mi pali s Marsa, pa ne znamo šta se ovdje dešavalo 20 godina, pa će nas oni informisati. Obavezaće Vladu da za šest mjeseci donese nove zakone. Sada nema zakona koji su najavljeni. To je njegova nova kapitulacija, ko zna koja u nizu“, kazao je Vukanović.

Nema ni podrške.

„Ima li nakon sastanka s Putinom da je Putin rekao da podržava Republiku Srpsku, nema! Je li mu Vučić jasno rekao da podržava dejtonsku BiH. Nema
podrške nikoga“, kategoričan je Vukanović.

On kaže da promjena izbornog zakona mnogo zavisi od međunarodne zajednice.

„Rejting ovog čovjeka kome ime ne želim da spominjem (Dodik) koji je danas bio u Moskvi, pa je išao u Budimpeštu, u Zagreb ... je nula. On svaka dva dana ide na svoje televizije RTRS, ATV, RTL, ali je rejting nula. Ključno je da odbranimo kutije i da li će stranci dati slamku spasa Dodiku i ovoj crnoj trojci. Nema razlike između njega, Bakira i Čovića. Dajte nam skenere, otiske prstiju i kamere. To bi motivisalo ljude da glasaju. Ako bude regularno glasanje, 70 odsto glasova će da
dobije opozicija.“

Vukanović navodi da nije za jednu opozicionu listu jer je uvjeren da zasebne liste donose više mandata u Skupštini.

Što se tiča kandidata za najviše dvije funkcije, on kaže da je dogovor opozicije da to budu oni koji najviše uživaju povjerenja kod naroda.

"To je vrlo izazovno i vrlo odgovorno. Ako prođu oni prošla je sva opozicija, ako padnu oni, pali smo svi. Narod nema priliku za popravni. Nemojte misliti da je ovo laka borba. Vidite s kim imamo posla. Mnogi su izgubili glavu u borbi protiv ovog režima“, rekao je Vukanović.

Za Vukanovića idealno vrijeme za objavljivanje kandidata za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH je proljeće.

On tvrdi da je za oporavak Srpske ključna bila izborna 2014, ali da i danas nije kasno da se sistem uspostavi. Vukanović naglašava da će samo jedan pravedno raspodjeljen republički budžet vratiti nadu svi obespravljenim građanima Srpske.

BN

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Vukan predsjednik

02.12.2021 23:14

Vukane kralju, ti si pravi Srbin koji voli svoj narod i postuje druge. Ziv bio i zdrav 100 godina.

ODGOVORITE
Name

Bosanac

03.12.2021 07:13

Sankcije su jedna opcija. Tužan sam što se o tome treba pričati. Naglašavam da se ne radi o jednoj osobi, pojedincu, nego o sistemu. Ne treba da plate građani npr. Republike Srpske cijenu toga, nego sankcije treba da se tiču onih koji žele i koji su odgovorni za bojkot države i traže secesiju. Ne sankcioniše se jedno društvo, nego oni koji su odgovorni, a sankcije mogu biti u formi npr. da se zamrzne njihova imovina, kazao je Roth.

Name

Tito

03.12.2021 10:31

Ha ha ha, šašavi Vukan i njegovih sedam sledbenik retardiranih.

Name

Eto ti

02.12.2021 23:59

Vukan će biti novi Ministar policije, Trivic predsjednica RS, Radović premijer. I bog te veselio. Opozicija će pobijediti na Izborima ali se neće ništa desiti sadasnjim kadrovima i oni ostaju da kradu dalje samo malo manje.

ODGOVORITE
Name

Nevesinje

03.12.2021 01:18

To vukane brate. Jedini si ti svjetlo na kraju tunela.

Name

borac

03.12.2021 05:16

Ako ta trojka prodje sve ce biti drugacije ali narod se plasi da ce izgubiti privilegije koje ima od sadasnje vlasti makar one bile i male.

Name

Jelena

03.12.2021 03:28

Podrška za Vukana,Jelenu,Radovica i svu opoziciju.

ODGOVORITE
Name

Rada Majkic

03.12.2021 06:33

Problem je taj sto nas vode, savjetuju i ocjenjuju uglavnom osobe sa iz kriminalnog miljea!

ODGOVORITE
Name

re

03.12.2021 09:29

Vukanović je momak sa svojom pričom okej , ali prema pljački SNSD svega u RS,teško da ikada izađemo normalni radi burlini žestoki kriminalaca u svemu na ispravan kolosijek u RS.

Name

Baka

03.12.2021 07:48

Podrška Vukanu do neba!

ODGOVORITE
Name

Tatar

03.12.2021 08:15

Cjelokupna opozicijo komplet natod zna gde je zariste problema.Molim vas napregnite sve snage skidajte tog coveka sa svih pozicija do proljeca je jos dugo i on nam na bilo kojoj poziciji moze nanijeti nesagledivu stetu.

Name

Danica

03.12.2021 07:54

Vukanoviću, kao prvo, hrabri čovječe!

ODGOVORITE
Name

Mirko

03.12.2021 08:14

Jasno mi je sta gospodin Vukan govori, i vjerujem da je tako, ali bih volio da cujem planove i program njega i stranke koju zastupa ako dodju ja vlast.

ODGOVORITE
Name

Popov

03.12.2021 08:52

Znao sam da je p... a taj Dodik i na kraju se potvrdilo!

ODGOVORITE
Name

Sve bi

03.12.2021 08:53

To bilo lijepo i tako kako vi kazete da nije Eskobara.

ODGOVORITE
Name

Miki

03.12.2021 10:50

Sta kaze Nesic na to?

ODGOVORITE
Name

Šta nas briga

03.12.2021 11:03

Šta on kaže. Mi gledamo samo našu BN.