Vozači oprez: Kolovozi klizavi i zasniježeni

Zbog jutarnjeg mraza, kolovozi su na većini puteva u Republici Srpskoj klizavi, a u višim planinskim predjelima mjestimično zasniježeni, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Republika Srpska 30.11.2021 | 07:50
Vozači oprez: Kolovozi klizavi i zasniježeni

Saobraćaj je, zbog smetova, obustavljenna dijelu regionalnog puta Ulog-Klanci, na prevoju Morine.

Kolovozi su zasniježeni na putevima Trnovo-Foča preko Rogoja, Foča-Gacko prevoj Čemerno, Vlasenica-Han Pijesak preko Han Pogleda, Mrkonjić Grad–Mliništa i Kneževo-Ugar.

Učestali su odroni na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta Draksenić-Vrbaška jedan-Vrbaška dva obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila i preusmjerava se na alternativni pravac Gradiška-Banjaluka-Prijedor-Kozarska Dubica.

Izmijenjen je režim saobraćaja na spoju magistralnih puteva Kobaš-Derventa-Žirovine i Derventa (Žirovine)-Vrhovi, na putu Rudanka-Doboj jedan, Bakračuša-Nevesinje, Kozarska Dubica-Draksenić-Jasenovac, Banjaluka (Rudarska)-Stari Majdan, Gradiška-Nova Topola, Kotor Varoš-Obodnik, Bistrica-Pale jedan i Bistrica-Podgrab jedan, Šipovo-Novo Selo, Dobro Polje–Jažići–Grajsoljci, Tedin Han-Križ.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Radi bušačko-minerskih radova na magistralnom putu Brod na Drini-GP Šćepan Polje u opštini Foča od 8.00 do 16.00 časova dolaziće do povremenih obustava saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Zbog radova u tunelu "Ugar" na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-Ugar izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog deminiranja do 15.00 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja u Vojkovićima, Klakaru Donjem i Gornjim Božincima.

Zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Jezero-Šipovo saobraćaj će se povremeno obustavljati od 7.00 do 17.00 časova po potrebi, u trajanju do jedan čas.

Na dionici lokalnog puta Laništa-Marković Polje saobraćaj će biti povremeno obustavljan od 8.00 do 16.00 časova zbog deminiranja.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na putnim pravcima Stanić Rijeka-autoput-Banjaluka i Granični prelaz Rača-Obudovac kretaće se prevoz vangabaritnog tereta, a vozači treba da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu Polje-Podnovlje, za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku u mjestu Trn, a na dionici Brod na Drini-Šćepan Poljeza sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

(Srna   Foto:Ilustracija)

Komentari / 0

Ostavite komentar