Japan zabranio ulazak stranim državljanima

Japan je danas saopštio da će biti zabranjen ulazak stranim državljanima kako bi se spriječilo širenje soja virusa korona omikron.

Svijet 29.11.2021 | 07:43
Japan zabranio ulazak stranim državljanima

"Kako bi izbjegli najgore i iz hitne mjere predostrožnosti, Japan će zabraniti ulazak svim strancima u zemlju od ponoći 30. novembra", rekao je danas premijer Fumio Kišida.

Prema njegovim riječima, japanski državljani koji se vraćaju iz određenih zemalja moraće da odu u karantin u za to ranije određene objekte.

Svjetska zdravstvena organizacija /SZO/ upozorila je da bi za odluku o nivou ozbiljnosti omikrona moglo biti potrebno više sedmica jer nema informacija da se simptomi razlikuju od ostalih sojeva.

U Japanu do sad nije primjećen nijedan slučaj omikrona. Japanski ministar zdravlja Šigejeki Goto izjavio je da je jedan putnik iz Namibije bio pozitivan na virus korona i da su urađena dalja ispitivanja da bi utvrdili da li je u pitanju novi soj.

Prije Japana, samo je Izrael zabranio ulazak stranim državljanima zbog novog soja virusa korona.

(Srna  Foto:Reuters)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Nole

29.11.2021 07:05

I,kao,to ce nesto pomoci....

ODGOVORITE
Name

DOKTOR

29.11.2021 07:55

Cirkus se nastavlja!!!

ODGOVORITE
Name

sofronije

29.11.2021 11:00

a bas krenuh u Japan,i sta sad?

ODGOVORITE
Name

Kralj

01.12.2021 14:02

Tako to radę normalne drzave a kod nas se politicari samo o sebi brinu, dok neobrazovana raja jedva ceka da bilo sta, bilo gdje protiv korone nesto napise....

ODGOVORITE