Aleksandar Vučić ostaje predsjednik SNS-a do izbora

Predsjednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić odbio je da prihvati jednoglasan prijedlog svih članova te stranke i ponovo se kandiduje kao jedini kandidat za predsjednika SNS-a, kazala je od danas potpredsjednica te stranke Ana Brnabić.

Srbija 27.11.2021 | 17:17
Aleksandar Vučić ostaje predsjednik SNS-a do izbora

Kako je navela nakon završene pete izborne skupštine SNS-a, pronašli su kompromisno rješenje koje podrazumijeva da Vučić predvodi SNS do izbora u aprilu nakon čega će biti održana vanredna sjednica Skupštine na kojoj će biti izabrani predsjednik i zamjenik predsjednika SNS-a.

"Jednoglasna odluka svih članova SNS, svih mesnih, gradskih odbora bila je da predsednik Aleksandar Vučić nastavi i da bude jedini kandidat za predsednika SNS-a. Aleksandar Vučić je odbio da se kandiduje za predsednika SNS-a, pa smo postigli komprimisno rešenje i produžili mu mandat tako da će nastaviti da vodi SNS do ovih izbora, odnosno da podrži stranku i pomogne joj i za ove izbore", kazala je Brnabić.

Nakon izbora koji će biti održani 3. aprila, Srpska napredna stranka će, kako je najavila Brnabić, imati vanredni kongres na kojem će izabrati i predsjednika i zamjenika predsjednika stranke.

Na današjoj sjednici Skupštine, kako je kazala Brnabić, usvojeno je 10 načela političkog djelovanja SNS-a, Izvještaj o radu SNS, a izabrani su i rukovodeći organi stranke, odnosno novi Glavni odbor, novi Izvršni odbor i za predsjednika Izvršnog odbora Darka Glišića, kao i nove članove Predsjedništva stranke.

Novi potpredsjednici SNS-a, kako je ispričala, su Miloš Vučević, Siniša Mali, Vladimir Orlić, Nevena Ðurić, Marko Ðurić, kojem je zamrznut mandat zbog svog ambasadorskog angažovanja, Aleksandar Šapić i Ana Brnabić.

Brnabić kaže da je danas izabrano manje od 100 članova Predsjedništva stranke, a da se posebno ponosi time što su veliki broj novih članova Predsjedništva žene.

"Važno je i ponosna sam što imamo oko 50 potpuno novih članova Predsedništva SNS-a, od kojih je značajan broj mladih u skladu sa onim što je predsednik SNS-a Aleksndar Vučić tražio od nas, a to je i da pokrenemo smenu generacija i da damo veću šansu mladima, što smo radili i sve ovo vreme kroz Akademiju mladih lidera", navela je.

U tom smisli istakla je i da je jedan od potpredsjednika stranke mlada Nevena Ðurić, kojoj su na prijedlog Aleksandra Vučića dali puno povjerenje da, kako kaže, da sve od sebe i da na kraju krajeva svojom hrabrošću da primjer kako se boriti u budućnosti, a i na izborima na svim nivoima 3. aprila.

(Tanjug  Foto:Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Fenix

27.11.2021 18:17

Nema Dodika kod Vučića a i na RTRSu nema prenosa. Pušten je niz vodu.

ODGOVORITE
Name

Re

28.11.2021 08:19

Ali ima zadatak porukom koja mu je upućena. Dodik je mula u cijeloj priči.