Prijete kancelaru Austrije: Povucite sve korona mjere

Savezna služba za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma (BVT) pokrenula je istragu protiv anonimnih protivnika epidemioloških mjera zbog prijetnje austrijskom kancelaru Aleksanderu Šalenbergu.

Region 27.11.2021 | 17:11
Prijete kancelaru Austrije: Povucite sve korona mjere

U prijetećem pismu, potpisanom sa "Grupacija", Šalenbergu je dat rok do kraja novembra da povuče sve korona mjere i da se povuče iz politike, a u suprotnom, "Grupacija" prijeti nasiljem Šalenbergu, njegovoj porodici i saveznicima.

Pored Šalenberga prijeti se i ministrima unutrašnjih poslova i zdravlja, Karlu Nehameru i Volfgangu Mikštajnu, drugim članovima Vlade i političarima iz redova opozicione Socijaldemokratske partije (SPO), koji su podržali lokdaun i najavljeno uvođenje obavezne vakcinacije.

Ministar Nehamer je kazao da, kada se primi od anonimnog pošiljioca prijetnja protiv demokratski izabranih institucija i njihovih porodica, ne može da se to samo primi k znanju.

Najavio je da će policija sveobuhvatnom istragom utvrditi ko stoji iza prijetnji. Austrijska policija je proteklih nedjelja upozoravala na rastuću radikalizaciju u redovima protivnika korona mjera, što se potvrdilo i na prošlom protestu u Beču, gdje je došlo do napada na čuvare reda.

(Agencije  Foto:Tanjug/AP)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Logika

27.11.2021 17:23

Nemam pojma sta se desava na politicko-zdravstvenoj sceni Austrije.Nisam ni medicinar ni politicar ali znam nesto drugo. Kad jedan saraf na vozilu.Svejedno koliko je veliki. Zavrnes,stegnes pa kad pretegnes, on pukne.A nisam automehanicar.

ODGOVORITE
Name

Bombaš

27.11.2021 17:24

Bravo, ovo izivljavanje je pretjeralo sve mjere.Tjeraju ljude da se vakcinisu nekom eksperiment vakcinom koja nema efekta za Bakteriju.Zatvaraju kao da ima nekog efekta.

ODGOVORITE
Name

Re

28.11.2021 11:42

Tako je.Strasno je da prisiljavaju sve gradjane pa i one koji su preboljeli koronu i imaju antitijela.To je potpuno neprihvatljivo i tim siledzijama se gradjani moraju oduprijeti.

Name

Bravo

27.11.2021 17:45

Nasilje je odgovor.

ODGOVORITE
Name

Srbin iz Beča

27.11.2021 19:50

Nasilja na protestima a ni napada na organe reda i mira nije bilo a niti će ih i biti. Zadnji put nas je bilo između 100.000-150.000, za 7 dana još više!

ODGOVORITE
Name

Aaaa

28.11.2021 09:44

Samo naprijed.Svaka čast.Molimo se Bogu da otjera ove sataniste sto nas i našu djecu proganjaju.

Name

NKVD

27.11.2021 21:11

Kada nešto ne štima, ubaciš svoje provokatore. Narvno da niko ne prijeti Kancelaru, ali kod javnosti ovo stvara jaz prema nevakcinisnima, gle čuda, nevakcinisani preko noći postaju teroristi. Kada jedna Demokratska, Evropska i uređena Država koristi Staljinističke i Nacističke metode, jednostavno, ne znam šta bi rekao... sve je otišlo u ku... kupus !

ODGOVORITE