Kraj obdukcije: Putnici autobusa su živi izgorjeli

Zamjenik bugarskog generalnog tužioca Borislav Sarafov izjavio da je za užasnu nesreću na autoputu glavni uzrok ljudksa greška.

Svijet 25.11.2021 | 12:46
Kraj obdukcije: Putnici autobusa su živi izgorjeli

On je naveo i da su rezultati obdukcije pokazali da su stradali iz "autobusa smrti" umrli od posljedica gušenja, a ne od udarca.

"To znači da su bili živi u vrijeme požara. Procjenu uzroka nesreće moraće da da konačna analiza, ali glavna verzija u ovom trenutku je ljudska greška kao uzrok nesreće", izjavio je Sarafov na konferenciji za novinare, a prenosi sjevernomakedonski portal "Libertas".

Naveo je da je mogućnost terorističkog akta dobro istražena i da Bugarska to kategorički odbacuje. "Verzije o terorističkom aktu i naftnim cijevima, kao mogućim uzrocima nesreće, razmotrene su, ali su kategorično odbačene", rekao je Sarafov.

Tim iz tužilaštva sutra kreće u Skoplje kako bi od rođaka nastradalih prikupio DNK profile, koji će biti korišćeni za identifikaciju preminulih.

Prema riječima Sarafova, na licu mjesta su pronađena 44 tela, što je potvrdila i portparolka Generalnog tužilaštva Sijka Mileva na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Navela je da je upoznala čovjeka koji je preživeo tragediju, a koji joj je, kako dodaje, ispričao kako je razbio staklo u autobusu i da je spasao osam ljudi, a ne sedam.

"Tokom uviđaja pronađena su 44 tela. Prema podacima kojima raspolažemo, putovale su 52 osobe, 44 tela su pronađena, a hospitalizovano je sedam osoba - četiri muškarca i tri žene. Ostaje velika zagonetka, gde je osma osoba", izjavila je Mileva.

(Tanjug Foto: Tanjug/Nova tv/AP) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Iskreno

25.11.2021 11:55

Tuga do neba za one koji su živi izgorjeli, ali i za porodice nastradalih. Tugaa.

ODGOVORITE
Name

Strasno

25.11.2021 18:12

I zalosno.nek im je laka zemlja .porodicama iskreno saucesce.

ODGOVORITE
Name

Zv

25.11.2021 20:51

Zapali se autobus i okrive vozaca? Pa sta on moze mozda se prvi ugusio? Ne kontam, ako je nekome jasnije slusam!

ODGOVORITE