Jutros "zabranjena zona" oko fabrike u Leštanima

U jučerašnjem incidentu su poginule su dve osobe, a silina eksplozije bila je tolika da su oštećeni i mnogi okolni objekti. Danas, prilaz fabrici u Leštanima u kojoj se juče dogodila eksplozija sa auto-puta je i dalje zatvoren, kao i iz pravca Smederevskog puta.

Srbija 24.11.2021 | 08:51
Jutros "zabranjena zona" oko fabrike u Leštanima

Na Kružnom putu Leštani, tri kilometra od fabrike, policijska patrola ne dozvoljava vozilima da prođu, tako da to nije dozvoljeno ni medijima.

Policijske patrole zatvorile su Kružni put Leštane iz oba pravca. Prolaz je dozvoljen samo radnicima koji rade u blizini i to uz legitimacije.

Medijske ekipe pokušavaju da uđu u Leštane sa Smederevskog puta, na kome je gužva, ali se vozila kreću.

Nakon jučerašnje eksplozije, koja se dogodila u fabrici raketnih goriva, hitne službe su u pripravnosti. Poginule su dve osobe, a silina eksplozije bila je tolika da su oštećeni i mnogi okolni objekti. Jedna od žrtava je muškarac star 38 osam godina.

Povređeno je 16 osoba, a jedna osoba je na reanimaciji sa teškim povredama, dok ostali su sa ortopedskim povredama i opekotinama prevezeni u Urgentni centar i na VMA.

Prema jučerašnjim informacijama, u fabrici se nalaze rezervoari sa kerozinom, zbog kojih preti opasnost od novih eksplozija, piše "Telegraf".

Pripadnici Sektora za vanredne situacije eksploziju su uspeli su da stabilziju. Dolaskom na lice mesta ustanovljeno je da je došlo do eksplozije u magacinu površine od 240 metara kvadratnih u kome je bilo uskladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma raketnog goriva.

Precizirao je da su vatrogasci spasioci spasili pet osoba u saradnji sa ekipama hitne pomoći i policije, saopštio je MUP.

(Blic Foto: Novosti)

Komentari / 0

Ostavite komentar