Izgorio autobus iz S.Makedonije, među poginulim ima i djece

- Najmanje 45 ljudi, uglavnom turista iz Sjeverne Makedonije, poginulo je kada se zapalio autobus na auto-putu u zapadnoj Bugarskoj, a među žrtvama ima i djece, saopštili su zvaničnici.

Region 23.11.2021 | 07:30
Izgorio autobus iz S.Makedonije, među poginulim ima i djece

Zvaničnik bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova Nikolaj Nikolov izjavio je za nacionalnu televiziju da je sedam osoba sa opekotinama prebačeno u bolnicu "Pirogov" u Sofiji. Najmlađi pacijent ima 15 godina.

"Autobus se prevrnuo i zapalio, ili se zapalio pa se prevrnuo", izjavio je Nikolov.

Zvaničnik bolnice u Sofiji izjavio je da je sedam osoba koje su u toj ustanovi na liječenju uspjelo da iskoči iz zapaljenog autobusa. Svi su u stabilnom stanju.

Bugarski mediji javili su da se nesreća dogodila noćas oko 3.00 časa na auto-putu Sofija-Blagojevgrad, kod mjesta Bosnek, na 31. kilometru od Sofije.

Ministar spoljnih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani izjavio je da su se putnici vraćali u Skoplje sa putovanja u Istanbul tokom vikenda.

Sjevernomakedonska agencija MIA prenijela je da je među poginulima i 12 maloljetnih lica, od kojih su dvojica bili braća blizanci.

Predsjednik Bugarske Rumen Radev i privremeni premijer Stefan Janev razgovarali su telefonom sa predsjednikom makedonske vlade Zoranom Zaevom, koji je najavio dolazak u Bugarsku i posjetu preživjelima.

 

(Srna Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV)  

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Duo

23.11.2021 06:51

Strasno, stravicno

ODGOVORITE
Name

Žao Mi Ljudi

23.11.2021 09:00

Ova Bugarska je puna belaja a ni kod nas nije ništa bolje.

ODGOVORITE
Name

Zenica

23.11.2021 09:01

Tuga do neba...

ODGOVORITE
Name

Boki

23.11.2021 09:08

Boze milostivi budi na pomoci porodicma da izdrze tu tragediju i moje saucesce svima koji tuguju za nastradalima

ODGOVORITE