Bijeljina: Odluka o radnom vremenu za 21. novembar

Gradonačelnik Grada Bijeljina, dana 19. novembra 2021. godine, donosi ODLUKU o radnom vremenu za Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini.

Republika Srpska 19.11.2021 | 12:50
Bijeljina: Odluka o radnom vremenu za 21. novembar

U nedjelju 21. novembra 2021. godine, kada se praznuje Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini (u daljem tekstu: republički praznik), a radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za komunalnim, zdravstvenim i drugim uslugama, dužne su da rade: zdravstvene ustanove i preduzeća za snabdijevanje vodom, električnom energijom, prevoz putnika i vatrogasna jedinica.

Preduzeća, ustanove i organizacije iz stava 1. ovog člana obavezni su da organizuju i obezbijede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti, potrebne za pružanje usluga građanima za vrijeme trajanja republičkog praznika.

Preduzeća, ustanove i organizacije koje u svojim redovnim aktivnostima imaju organizovan rad za neradni dan, nisu obavezne utvrđivati povećan obim rada i dežurstva utvrđen ovom Odlukom.  
 
Za vrijeme trajanja republičkog praznika, svi objekti u zanatsko - preduzetničkoj djelatnosti i prodajna mjesta AD ''Lutrija Republike Srpske'' Banja Luka, na području Grada Bijeljina mogu raditi najduže do 12:00 časova.
 
Apoteke, prodavnice pogrebne opreme i veterinarske ambulante mogu raditi redovno radno vrijeme za vrijeme trajanja republičkog praznika. 
 
Ugostiteljskim objektima odobrava se obavljanje registrovane djelatnosti u radnom vremenu propisanom Naredbom o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) na teritoriji grada Bijeljina.
 
Privredni subjekti koji se bave proizvodnom djelatnošću, a obavljaju procesnu proizvodnju, mogu da rade u vremenu koji zahtijeva proces rada.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objaviće se u „Službenom glasniku Grada Bijeljina“.
 
(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

?

19.11.2021 12:13

Зар 21. није недјеља? Свакако је нерадни дан. Неке одлуке баш немају логике, али нека иде како иде.

ODGOVORITE
Name

Ja

19.11.2021 15:27

Ne lupaj, samo da nesto napises.

Name

Milan

19.11.2021 15:32

E dobro je da Lutrija može da radi!! Igara,a hljeba ima i na benzinskim pumpama....

ODGOVORITE