"Velika čast biti u zadužbini Amfilohija"

Predsjednik i potpredsjednica Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović i Jelena Trivić, na poziv episkopa pakračkog-slavonskog Jovana, prisustvovali su danas osveštenju crkve arhangela Gavrila u Bijeloj kraj Pakraca, posljednjoj zadužbini blaženopočivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Liturgiju su, pored episkopa Jovana, služili i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i episkop raško-prizrenski Teodosije. 

Republika Srpska 14.11.2021 | 17:22
"Velika čast biti u zadužbini Amfilohija"

"Velika je čast i duhovno zadovoljstvo prisustvovati svetoj liturgiji osveštenja hrama koji je posljednja zadužbina mitropolita Amfilohija. Blaženopočivši mitropolit obnavljao je i čuvao svetinje u svojoj Crnoj Gori, obnavljao vjeru u našem narodu gdje god nas ima. Posebno je značajno što danas, uz služenje njegovog nasljednika na tronu Svetog Petra Cetinjskog, baš ovdje u eparhiji slavonsko-pakračkoj, gdje je Jasenovac i gdje je srpski narod kroz vijekove stradao, prisustvujemo osveštenju crkve koja je podignuta kao simbol obnove i očuvanja pravoslavlja i korijena našeg naroda u zapadnoj Slavoniji, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić takođe je istakla da je velika čast prisustvovati svetoj liturgiji i čuti mudre riječi naših vladika. 

"U njihovim besjedama ključna je riječ obnova, pogotovo značajna za ovaj prostor, gdje naša sveta crkva mnogo radi na duhovnoj i svakoj drugoj obnovi. SPC je uradila mnogo na tom polju, a svakako je potrebna podrška i iz Republike Srpske, na čemu ćemo i mi, kao narodni predstavnici, insistirati", rekla je Trivićeva.

Borenović i Trivić obišli su i Saborni hram Svete Trojice u Pakracu. 

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Bl

14.11.2021 16:35

U kompletu poremećeni!

ODGOVORITE
Name

Re

15.11.2021 11:07

Nista od ovoga sve dok se politika mesa sa crkvom. Ja mislio da su ovi malo pametniji

Name

???

14.11.2021 19:09

Samo ovo kod nas ima. Ko u EU meša veru i politiku. Čista zloupotreba. Samo vi srbujte ,a ništa ne radite . Pitam šta ovim činom hoćete da poručite . Kupovina glasača . Nismo mi glupi i naivni .Providno. Naivno.

ODGOVORITE
Name

mislim

15.11.2021 04:28

U pravu si gade mi se svi samo se uvatili crkve.

Name

Lipik

14.11.2021 19:25

Slava i hvala Velikom Amfilohiju!

ODGOVORITE