Petrović: Saradnja gradova način da se prevaziđu granice ​

Radna posjeta gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića Parizu nastavljena je posjetom francuskoj asocijaciji Savjeta evropskih opština i regiona (FACEMR) koja je krovna organizacija lokalnih samouprava u ovoj zemlji.

Republika Srpska 11.11.2021 | 10:22
Petrović: Saradnja gradova način da se prevaziđu granice ​

Predsjednik Asocijacije Кristof Šaliju predstavio je njihov način rada, kao i sistem lokalne samouprave u Francuskoj u kojoj postoji 36.658 opština. Gradonačelnik Petrović, koji je i potpredsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpske, upoznao je predsjednika ove organizacije sa strukturom opština i gradova u Srpskoj i međunarodnim vezama koje grad Bijeljina održava sa bratskim i partnerskim gradovima u Evropi, izrazivši spremnost da Bijeljina uspostavi zvanične veze sa jednim gradom iz Francuske.

- Živimo na mjestu koje je otvoreno prema svijetu i mislimo da je saradnja između gradova jedan od načina da prevaziđemo granice u Evropi i svi zajedno budemo uspješniji. Saradnja lokalnih zajednica obično počinje kulturnom, sportskom ili omladinskom razmjenom, koja preraste u saradnju lokalnih uprava, ali i privrednika. Francuska je zemlja koja dosta pažnje poklanja evropskim poslovima i mislimo da bi bratimljenje sa gradom slične veličine bilo dobro za jačanje međunarodnog položaja Bijeljine – istakao je Petrović.

Drugog dana boravka u Francuskoj gradonačelnik Bijeljine je imao sastanak i sa savjetnikom predsjednika Francuske za kontinentalnu Evropu i Tursku Izabel Dumon.

(BN) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Lune

11.11.2021 09:38

Čovjek perfektno govori engleski.Bravo Ljubiša.

ODGOVORITE
Name

MK

11.11.2021 10:07

SDS nije mogo ni sanjati kakvog su čovjeka kandidovali.Za korak je ispred Draška a za one iz SNSD-ea je pojam.

Name

@Lune

11.11.2021 13:55

U Fracuskoj !Bravo za komentar.

ODGOVORITE
Name

Tata

11.11.2021 14:27

Saradnja Pariza i Bijeljine.

ODGOVORITE
Name

Re

11.11.2021 18:06

Od ljubise ce biti nesto on saradjuje to je covjek iz domacinske kuce vaspitan samo treba vremena a ovi samo galame na njega to im zanat i da se docepaju kase al ljubisa ne dresi svaka cast za ljubisu puna podrska

ODGOVORITE