Dogovorena nova sjednica skupštine grada u Banjaluci

Sedma redovna sjednica Skupštine grada Banjaluka biće održana u četvrtak, 18. novembra na kojoj će biti riječi o regulacionim planovima, ali i deblokadi planiranih projekata. 

Republika Srpska 08.11.2021 | 15:17
Dogovorena nova sjednica skupštine grada u Banjaluci

Nacrt budžeta za narednu godinu biće oko 160 miliona maraka, koji bi rebalansom trebalo da bude veći, istakao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

"160 miliona plus 17 miliona rebalansa, plus ona emisija obveznica, to znači da bi mogli imati na raspolaganju blizu 190 miliona sretstava. Blizu 190 miliona ako bismo uspjeli naći ovaj konsenzus“, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Stanivuković je, međutim, naglasio da su budžetom predviđeni i projekti koje zahtijeva skupštinska većina.

„Obavili smo konsultacije sa skupštinskom većinom, da se ovde nalazi ulica Od Zmijanja Rajka, da se ovde nalazi ulica Donja Kola prema Dedića lokvi, neke od zahtijeva koji su za njih bili važni pa i porodilje. Da danas evo razrađujemo način kako isplatiti podršku zdravstvenim radnicima, što je isto predmet amandmana. Ja sam spreman pozvati ljude koji su predložili te amandmane, zdravstvene radnike i da ovde oko tog se usaglasimo i da ta sredstva, na taj način, doznačimo i isplatimo“, kazao je gradonačelnik. 

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić rekao je da je zaduženje kroz emisiju obveznica nepotrebno.

On je optužio gradonačelnika da vodi politiku konflikta.

U Banjaluci je gradonačelnik Banjaluke Drasko Stanivuković iz PDP nema skupštinsku većinu, koju predvodi SNSD i koja pokušava da ga makcimalno koči u realizaciji projekata od interesa za sve građane Banjaluke.

Podsjetimo da je ta blokada najavljena odmah na staru kada je lider SNSD-a nakon što je izgubio gradnoačleničku poziciju u tom gradu najavio da će odbornici te stranke blokirati rad novog gradonačelnika.

(BN Foto: Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

KOČNIČARI

08.11.2021 15:06

Mogu sprovoditi u djela naredbe "GLAVNOG BAJE",ali ne za dugo.Narod je shvatio ko je najveći njihov neprijatelj,i dobrano će biti kažnjeni.Što više opstruišu Draškove odluke,to će njihov kraj biti bolniji.

ODGOVORITE
Name

Spori Gonzales

08.11.2021 15:30

Je li ti to reče da ćeš se sastati sa Đajićem???????

Name

Momo

08.11.2021 16:24

Sta je bolan sa Kajakom?

Name

Borac

08.11.2021 19:48

Rudonja izjavio. Mi imamo vecinu,mi odlucujemo o budzetu. Ako ne usvojimo,on nista ne moze da uradi. Zato Drasko,pozovi narod.

Name

Stid i sram

08.11.2021 15:48

Podrska Drasko a ovi sto ucjenjuju preko skupstinske vecine nece kod naroda dobro proci . Sram ih bilo.

ODGOVORITE