Podržavam smjenu Podžića, Tegeltije i svih ministara!

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović rekao je danas u svome obraćanju da bi bilo najbolje ukoliko bi se glasalo za smjenu cijelog Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, komentarišući današnju sjednicu predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na kojoj se trebala razmatrati i smjena ministra odbrane BiH Sifeta Podžića.

Republika Srpska 26.10.2021 | 13:08
Podržavam smjenu Podžića, Tegeltije i svih ministara!

“Javnost bi podržala smjenu cijelog Savjeta ministara i bilo bi to olakšanje za sve nas kako bi konačno sa scene skinuli najgori saziv Savjeta ministara u istoriji. Ukoliko se to desi, mi ćemo uvijek ući u salu i to izglasati. SDS, PDP i DNS neće učestvovati danas. Mi smatramo da je principijelna samo smjena Tegeltije i svih ostalih ministara i to je nešto što će nas ponukati da uđemo u ovu salu“, rekao je Šarović u zgradi Parlamenta BiH.

Dodao je da podržava smjenu i Podžića i Zorana Tegeltije i svih deset ministara.

“Ovaj saziv što prije ode, ovom narodu će laknuti. To je moj stav po tom pitanju“, naglasio je.

O izjavi predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH Denisa Zvizdića koji je rekao da će visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit imati priliku u četvrtak, 28. oktobra, da se obrati parlamentarcima, Šarović je istakao kako on i njegova partija nemaju poziv po tom pitanju, te da ne zna ni koji su zaključci kolegija.

“Naš stav nije se promijenio po tom pitanju. Šmit ima problem i prilikom obraćanja na Savjetu bezbjednosti zbog nesaglasnosti. Nalaze se načini kako može da se obrati. Za one koji nisu potvrđeni, postoje varijante kako to može da učini sa posebnim pitanjem prema generalnom sekretaru. Ne znam šta će kolegij po tom pitanju da uradi. Opredijelićemo se pred samu sjednicu“, rekao je Šarović.

Dodao je i da smatra da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nepotrebno glasao i da je time prekršio zaključke NSRS.

Dodao je da postoje izuzeci kada zaključci dozvoljavaju da se i de na sjednice institucija BiH, odnosno kada se radi o posebnom interesu, ili kada bi šteta neglasanjem bila veća od glasanja.

(N1)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Lazar

26.10.2021 11:40

Danas si morao biti na svom radnom mjestu i tamo iznositi stav koji iznosiš po kuloarima.

ODGOVORITE
Name

Ne ne

26.10.2021 12:34

Nije morao ako hoćeš da se postuje tvoja Skupstina i njeni zakljucci i odluke.

Name

MOZE MIRKO

26.10.2021 12:42

I TVOJA OSTAVKO ONAKO UZ PUT...

Name

Re

26.10.2021 13:01

Smjena Podzica je u interesu Republike Srpske.

Name

Borac

26.10.2021 14:06

Prvo smjena tegeltije,majkicke,klosarca,stevandica pa tek one ostale.

Name

RVI-RS

26.10.2021 13:20

Samo vam je stalo do vlasti,zato omladina bjezi odavde,odlaze komplet porodice.

ODGOVORITE
Name

Ista priča

26.10.2021 14:31

Narod masovno napušta svoja ognjišta zato što se političari ne bave provredom, ekonomijom, zapošljavanjem, dovođenjem novih investitora i slično. Daj Bože da se stvari promijene kad tvoji SDS-ovci dođu na vlast! U opštini Brod je trenutno SDS na vlasti pa se ništa nije promijenilo nabolje. Baš ništa. Isti ste i kao ona prethodna SNSD vlast. Uzmete velike plate i mozak na pašu!

ODGOVORITE
Name

Lud se nada boljem

26.10.2021 16:05

Samo lud od ovih se može nadati boljem. Svi su oni manje bili u vlasti ili bili na treniranju u ovoj partiji pa preletili, tako sada neki preleću u opoziciju. Samo čekaju vlast, a ništa ne donose dobro. Vidite, da od ovih vječitih opozicionara, Vukan, Jelena, Draško ne mogu da se jave. Oni se nadaju da dobiju njihove glasove i uzmu njihova mjesta i ponovo Kurta sjači, uzjaši Murta. Najbolje da ostaju ovi dok defintivno ne propadnemo, jer sa njima ćemo brže.

Name

Istina

26.10.2021 18:12

Treba smjeniti i procesljati imovinu svih koji vladaju i pljackaju od 92 do danas i izabrati mlade ljude,zeljne rada i napredka. Ima ih,samo ne zele sa sadasnjom ekipom imati posla.

ODGOVORITE