Ugledajte se na predsjednika Vučića i Srbiju

- A moj način je da uvijek budem dostupan svom narodu, uvijek ću biti sa svojima i među svojima, radeći pošteno i predano svoj posao, po zakonu, vjeri i pravdi...

Republika Srpska 23.10.2021 | 13:33
Ugledajte se na predsjednika Vučića i Srbiju

- Republika Srbija na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem ovih dana još jednom pokazuje da je lider u regionu, stub stabilnosti zapadnog Balkana i da nezaustavljivo ide evropskim putem, obezbjeđujući prosperitet i sigurnost svim svojim državljanima, kazao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović (SDS)

Reagujući na napade, kojim je ovih dana izložen od SNSD-a i njihovih satelita zbog posjete Šefika Džaferovića Bijeljini i susreta sa njim, gradonačelnik Bijeljine je saopštio da će danas u Beogradu biti održan sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa članom Predsjedništva BiH iz srpskog naroda Miloradom Dodikom, a najavljen je i susret sa bošnjačkim liderom Bakirom Izetbegovićem.

"Na ovaj način je još jednom pokazano da su razgovori između legitimno izabranih predstavnika naroda obaveza i potreba, kako bi se zajedno gradila bolja i sigurna budućnost, uz održavanje mira i stabilnosti u regionu", kazao je Petrović i dodao:

"Ovih dana se mogu čuti negativni komentari koji prvenstveno dolaze od strane političkih protivnika a u vezi sa zvaničnom posjetom Bijeljini člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefika Džaferovića. Odjednom su im ,,puna usta'' nacionalizma i brige za boračku populaciju, koju su poslednjih godina doveli do ruba egzistencije i oduzeli im svako dostojanstvo. Nisam ja sa Džaferovićem pio kafu i ćaskao, već imao zvanični sastanak na kojem je dogovoreno finansiranje bitnih projekata za naš grad.

Ironija je što sam sa Džaferovićem postigao konkretne dogovore, koji će donijeti korist našem gradu, dok sa druge strane, svakodnevno imamo samo opstrukcije s Dodikove strane i njegove koalicije koja sebe naziva „Dogovor za Bijeljinu“, a zahvaljujući njima, dogovor je samo misaona imenica".

Gradonačelnik Bijeljine ističe da svoj patriotizam i ljubav prema srpstvu i Republici Srpskoj pokazuje i pokazivaće na svoj način".

"A moj način je da uvijek budem dostupan svom narodu, uvijek ću biti sa svojima i među svojima, radeći pošteno i predano svoj posao, po zakonu, vjeri i pravdi", navodi Petrović i poručuje borcima, ratnim vojnim invalidima i porodicama poginulih boraca da su njegova vrata, kao i do sada, uvijek otvorena i da će uvijek biti spreman da pomogne, kako ispred Gradske uprave kao gradonačelnik Bijeljine tako i privatno,  onoliko koliko može i kako može.

"Bez lažnih obećanja, bez okretanja glave, bez slikanja i eksponiranja, tu sam sa vama i vječno ću biti zahvalan za sve što ste uradili u odbrani srpskog naroda i stvaranju Republike Srpske. Uvijek ću se odazivati na pozive za obilježavanje godišnjica iz Odbrambeno-otadžbinskog rata i parastose poginulim borcima, jer poštovanjem i sjećanjem na svoje žrtve, između ostalog, pokazujemo da pamtimo slavnu srpsku istoriju", kazao je Petrović.

Ali, kaže on, isto tako, svima poručujem da zajedno moramo dalje da idemo putem mira, nijedna ljudska žrtva ne smije više pasti, ne smijemo nikada više dozvoliti da ijedno dijete ostane bez roditelja, da ijedna majka zaplače na grobu svog djeteta, da ijedna kuća gori u plamenu, da ijedan čovjek napusti svoje ognjište zbog straha i očuvanja golog života.

"Ova zemlja je toliko natopljena krvlju da nijedna kap krvi više ne smije pasti na ove prostore dok je svijeta i vijeka", poruka je prvog čovjeka Bijeljine.

On naglašava da huškačka retorika i ratne varnice nisu njegov nivo i nikada neće biti.

"Vodiću politiku mira i dijaloga dok god sam na funkciji predstavnika naroda, a članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku kao i svim njegovim saradnicima imam da poručim samo da se ugleda na, mudrijeg od sebe, Aleksandra Vučića i najzad krene putem politike izgradnje stabilnosti. Živjela Republika Srpska! Živjela Srbija!", poruka je gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića.

(BN)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

BANJA LUKA

23.10.2021 11:58

ŠTA ĆE TEBI BANDITI I KRIMINALCI IZ CRVENE SEKTE DRŽATI PREDAVANJE!?!?! TREBA UĆI U FAZU IZGRADNJE ŠTO VIŠE ZATVORA DA BANDU IMAMO GDJE SMJESTITI.... NARAVNO TREBA NAPRAVITI SPORAZUM I SA KPZ ZENICA GDJE ĆE IĆI NAJKRUPNIJE RIBE....

ODGOVORITE
Name

Re

23.10.2021 14:20

Zovi Integral da proširi zatvor za jedno 1500m/2....ako je i to dovoljno

Name

Petroviću

23.10.2021 12:05

Dovoljno si inteligentan da shvatiš da gubitnici moraju tražiti i nepostojeće krivce,s ciljem da sebe operu kod naroda,pa,i u vlastitim očima. Treba ih ignorisati,neka idu putem bez povratka.

ODGOVORITE
Name

Bravo Ljubisa!

23.10.2021 12:10

Podrska !

ODGOVORITE
Name

B.Luka

23.10.2021 12:32

Svaki komentar je suvišan.Bravo!!!!

ODGOVORITE
Name

Analitika

23.10.2021 12:37

Dodik se igra sa RS, jer je on nije ni pravio! Samo je opljackao!

ODGOVORITE
Name

Luka

23.10.2021 20:11

Opljackao je RS ali dobro.

Name

XxL

23.10.2021 12:48

Druze moj ti si kralj, da su svi takvi u BiH.

ODGOVORITE
Name

Gligorev

23.10.2021 13:05

Bez komentara, tvoj rad je za primjer Gradonačelniče.

ODGOVORITE
Name

Nada

23.10.2021 13:27

Kakav divan gradonacelnik ,neka se malo svi ugledaju na njega.

ODGOVORITE
Name

Re

23.10.2021 13:44

Ljubisa petrovic nas gradonacelnik kralj podrska

ODGOVORITE
Name

Dule

23.10.2021 18:12

Reče Vucic da je Mile sve u pravu?!!!

ODGOVORITE
Name

BL

24.10.2021 13:04

Gospodine Petrovicu preuzmite vi mladi da vodite RS-u.Ti sto su vlast i opozicija pokazali su da nista nevrede.Mlad ste covjek treba da se borite za bolju buducnost i da rjesavate ekonomska pitanja.Puna podrska vama i gospodji Trivic

ODGOVORITE
Name

Kosovka u bn

24.10.2021 15:25

Dobar ..dobar je Dr.Petrović..gradonačelnik Da Bog da se ugledao ba Palmu.. Fino..to 4adi Skida lopuže s trona i polako cisti grad..BN Takoooo bre .. Nikakve kritike od suprotnih....Neka svako na vlasti pokaže ..sta mogu i znaju Ako je divro ,ostaju dalje Srećnooooo doktore..

ODGOVORITE