Kud sada srljati sam, bez Rusije, Srbije i nekog oslonca?

Istupi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i ruskog ambasadora u BiH Igora Kalabuhova, koji je dao veliki intervju ruskom listu „Izvestija“ kako bi se javno ogradio i rekao da ne podržava Dodikove opasne avanture i jednostrane poteze, jasno su pokazali da je ostao sam i opkoljen sa svih strana.

Republika Srpska 20.10.2021 | 07:39
Kud sada srljati sam, bez Rusije, Srbije i nekog oslonca?

Dugo su ga mnogi tolerisali i imali razumjevanja za devijantnog ponašanje, ali je svojim ispadima, istupima i potezima rastjerao sve oko sebe a uz njega su ostali samo oni koji moraju i najveće ulizice, podanici i kukavice, koji čekaju trenutak kada će im biti jasno gdje sve ovo vodi i koji će ga sutra prvi ostaviti kad probušeni brod počne tonuti na dno.


Ishod poslednje avanture je svima jasan, jer ni uz pomoć Rusije, Srbije, Kine i još nekih uticajnih zemalja ne bi se mogli postići ciljevi koje je Lažni Vođa ambiciozno zacrtao, povratak nadležnosti koje je ranije sam prenio sa entiteta na nivo države i zajedničkih institucija, a čiji je jedini cilj bio da zaštite njega i oligarhiju od odgovornosti, omoguće nastavak i održavanje totalitarne vlasti, anarhije i destruktivnog sistema.

Srpstvo, lažni patriotizam i navodna borba za Republiku Srpsku samo su maska i smokvin list kojim se pokušavaju  sakriti stvarne namjere – potpunog ovladavanja Srpskom i pretvaranje u privatni feud jednog čovjeka i jedne porodice, iz koje bi na silu bili protjerani svi koji ne bi bili apsolutno pokorni velikom vođi.

Kuda će sada da srlja sam, ostavljen od svih? Što duže bude srljao to će za njega šteta i posledice biti veće, jer je ishod najnovije avanture već sada, na samom početku, svima jasan. Da ima još malo razuma, prihvatio bi dobronamjeran savjet i povukao se sa svih funkcija, davno je bila 1998. kad nas je zajahao kao premijer, ali je problem što ogromna moć, bogatstvo i apsolutna vlast potpuno pomute razum i što diktatori u totalitarnim društvima ne vide kad su prešli crvenu liniju i kada je vrijeme da se povuku.

Lukač i Drago Kalabić su se jasno ogradili od šizofrene politike, kako sam to i najavljivao poslednjih dana,  stidljivo se distancira čak i Mazalica svojim tvitovima, ali pitanje je ima li kritične mase u SNSD-u koja bi se oduprla ludilu i propasti, rekla dosta je, ovako više ne možemo tumarati, ili je strah jači od savjesti i razuma!?

Činjenica da je nakon jasne poruke Aleksandra Vučića poslate iz Aleksinca da ne podržava Dodika i njegove opasne avanture samo mlađani Antonić izašao u javnost da brani Šefa, dok ostali u SNSD-u glasno ćute a Žunić u nemoći umjesto odgovora na novinarsko pitanje poziva ministre da obrazlože prijedloge, jasno pokazuje koliko je sati.

Iskusni kameleon Špirić, Radmanović, Nović, vjerujem Tegeltija i ostala „sarajevska“ ekipa SNSD-a danima ćute u prelomnom trenutku jer su postali svjesni da su prvi na udaru i da im je on postao teg oko vrata koji ih vuče na dno. Pitanje je kada će unutrašnji pritisak u SNSD-u da eksplodira kao pretis lonac, i da li je došao trenutak istine i konačnog obračuna? Čak su i ključni mentori sa zapada konačno shvatili da ne vrijedi više igrati na potrošenog čovjeka koji je ostavljen od svih, i ne bi se trebalo iznenaditi ako i oni pilatovski operu ruke i puste vodu, po svom starom običaju.

Većina u SNSD-u svjesna je opasnosti koja se nadvija, da su oni postali taoci čovjeka koji je izgubio razum, da glava vrijedi mnogo više od sinekura i privilegija, i ova kriza mogla bi dovesti do eskalacije tinjajućih sukoba frakcija unutar SNSD-a i velikih pukotina.

Dodik pilatovski pere ruke i primorava Čubrilovića, Viškovića i Željku da zbog njegovog ličnog interesa potpisuju sulude zakone i odluke, svjesni su velike odgovornosti u koju ih gura čovjek bez trunke savjesti i skrupula. Kakvi su to dokumenti, lične karte, pasoši ili saobraćajne dozvole kojima nećemo moći ni preko Drine, možda ni preko Brčko distrikta, i ko je lud da tako nešto potpiše, a priprema se čitav set sličnih šizogenih mjera i zakona?

Na vrijeme upozoravam dobronamjerno funkcionere SNSD-a da dobro razmisle kako glasaju, šta potpisuju i kakve odluke donose, jer će sutra zbog toga biti pozvani na odgovornost, i nemoj da bude da ih nisam upozorio.

Imaju dovoljno vremena da dobro razmisle da li će spasiti dušu u poslednji čas i napustiti brod koji tone, omogućiti narodu da ponovo ustane i počne da se oporavlja, ili će sa njim srljati do kraja, koji je jako blizu!?

(Nebojša Vukanović)

Komentari / 50

Ostavite komentar
Name

Pozajmnjeni tekst

20.10.2021 06:09

Idemo ovako postaviti stvari, ok Baja je raspustio vojsku RS i formirao OS BiH, sve je izglasano u parlamentu BiH, čak mislim da je i NS RS isto glasala, to je samo jedna od nadlžnosti, preneseno ih je ko zna koliko...šta se dalje dešava, Dodikov snsd ponovo dobija izbore, stvar je demokratski vrlo jasna, svima onima koji su glasali za SNSD znači da prenos nadležnosti je bio ok i da po tom pitanju birači nisu imali ništa protiv, tako mu dođe. Stranke koje su bile protiv prenosa nadležnsoti više ne postoje. Paradoks je da sada Baja želi dobiti političke poene na povratu nadležnosti a njegovi birači nisu imali ništa protiv prenosa istih tih nadležnosti, jer su ponovo glasali za njega..???? Dakle u pitanju je jedna šizofrena politika i očita politička nepismenost biračkog tijela.

ODGOVORITE
Name

Rade

20.10.2021 07:18

U pravu si biracko tjelo je Dodiku dalo zeleno svjetlo za sve što radi.

Name

XZ

20.10.2021 07:41

Dodiku je u stanju da izazove rat da bi sačuvao milijarde koje je pokrao a sta će jadni narod je li nama potreban opet egzodus i nestanak iz BiH uz more poginuli , bez imovine i bilo čega? ? Čiji sinovi treba da ginu zar nije puno naroda i vojske stradalo u zadnjem ratu i to sirotinje, hoće li Dodik, Spirit, Cvijanovicka. .....poslati sinove u rat ??? Ako se diktator ne skine s vlasti bojim se rata koji može biti koban za srpski narod

Name

Idealno

20.10.2021 08:15

Svaka čast na komentaru. I sam sam u to vrijeme bio za ukidanje vojske jer je to bilo naj bolje rešenje tada, a i sada je. Sjetite se te naše tadašnje vojske gdje su vojnici dolazili svakog vikenda kući da se opere veš i ponese hrane od kuće. I sad bi neko ponovo takvu vojsku? A u bolnicama nemaju pristojan obrok za pacijente...

Name

BiH

20.10.2021 08:19

Prenos nadležnosti je bio/ a i sad je u skladu sa Ustavom BiH. Ima čitav paragraf "Dodatne nadležnosti". Svako može naći Ustav na Google i pročitati.

Name

Pa opet prenijeti

20.10.2021 08:21

Pa opet vracati itd, itd..... Isplativo nema sta....

Name

Re

20.10.2021 08:25

Savjetnik predsjednika NSRS: Entitet ne može prenositi nadležnosti, rizikuje izolaciju i sankcije

Name

Re

20.10.2021 08:42

To je bagra. Sve ce uciniti da sacuva opljackamo. Gurnuti narod u rat i pobjeci. Seoski manipulator nema vise kuda. Zapleo se u vlastitu mrezu lopovluka.

Name

Ovaj mile..

20.10.2021 08:49

Nas toliko mnogo brani da čemo zaista da nagrabusimo

Name

Re

20.10.2021 09:42

Dodo, pravosnazno smjenjena Tadicka. Sad se otvaraju ladice i cuvani predmeti.

Name

099

20.10.2021 06:13

ugledajse bato na luku bulatovica kojije znao sta znaci cast obraz ponos pravog srbina

ODGOVORITE
Name

Милун

20.10.2021 07:32

Када сам дошао у да на времена у Бањалуку,рекли су ми да уЛијевчу ,,НЕМА ЧОВЕКА" У мојој јединици било их је на стотине и то врло добрих и поштених у извршавању војних задатака.Све њих је осрамотио и понизијо један човек психопатских манира......

Name

Re99

20.10.2021 08:01

Mislis Crnogorca!!!!

Name

Revizor

20.10.2021 06:15

Ni jedan entitet ne moze biti "samostalan" unutar BiH! Jer upravo BiH cine dva entiteta..

ODGOVORITE
Name

Potkivanje

20.10.2021 06:48

Juce je potkovani Tegeltija gostovao na ATV.Nesto se cesto potkovani pojavljuje u javnosti pa se bojim da nije istina ono sto se pise da je uspio podmititi sestoricu clanova VSTS sa po 200.000 maraka da ne smijene Gordanu Tadic sa mjesta glavnog tuzioca tuzilastva BiH.

ODGOVORITE
Name

VESNA

20.10.2021 07:13

To bih bila kap koja bih prevršila čašu..

Name

borac

20.10.2021 07:25

Vidjecemo dizanjem ruke priznace da su podmiceni sa po 200.000 km.To ti je javna korupcija.

Name

Lule

20.10.2021 07:27

Ukoliko Tadićka opstane izvršiti istraživanj njenog kriinogenog rada tražiti njenu krivičnu odgovornost, a onda i odgovornost onih koji su glasali da je spase.

Name

Re

20.10.2021 07:44

Pa zar nije smijenjena žena, pisali ste....

Name

Boro

20.10.2021 07:12

Naravno da ce Dodik ostati sam i treba da ostane.

ODGOVORITE
Name

Luka

20.10.2021 07:14

E moj Dodo povlaciš narod u ambis i još pjevaš uz harmoniku.

ODGOVORITE
Name

Miloš

20.10.2021 07:15

Afera kiseonik zaboravljena.

ODGOVORITE
Name

Rile

20.10.2021 07:26

Mile dali si ikada pitao kako je penzionerima,radnicima,borcima,poljoprivrednicima itd itd nisi godinama slušamo tvoje gluposti jedne te iste. Dosta je i tebe idi.

ODGOVORITE
Name

Samo igra

20.10.2021 07:46

Njega više ne interesuje ni njegova stranka, a kamo li narod! Ovo je njegova igra da ga stranci smijenu , jer on ne može sam podnijeti ostavku onda će odgovarati za sva nedjela! Sa tolikim novcem i kapitalom primiće ga svaka država na svijetu! Boli ga uvo za sve.

ODGOVORITE
Name

Da Ali

20.10.2021 07:52

ima podršku presednika Nagorno Karabaha, Južne Osetije i Kirgizije.

ODGOVORITE
Name

Mostarac

20.10.2021 09:18

Nagorno karabah je vraćen azerbejdžnu silom, tamo ne može

Name

Boris

20.10.2021 08:01

U pravosuđe treba zaposliti mlade sudije i tužioce bez mrlje, a željne napredovanja. Onda bi se država pročistila i restartovala od samih đavola koji nama upravljaju. Ovoj tadićki bi dao metlu u ruke za primjer

ODGOVORITE
Name

kiki

20.10.2021 08:01

Samo naprjed Milorade...sam si se i rodio.

ODGOVORITE
Name

Dušan

20.10.2021 08:12

Svi zakoni su doneseni u skupštini parlamentu FBIH Parlamentu BIH i nisu nametnuti več su usvojeni dizanjem ruku izglasaniE sa ti koji su ih izglasali su to uradili da bi opsteli na svojim funkcijamaMogli su to komotno odbiti za dobrobit RS i šta sad pametujuSad kad su sve popljaačkali hajmo vračati agencije da i njih popljačkamo i zaposlimo unuke tamam su stasali.....

ODGOVORITE
Name

Nick

20.10.2021 08:15

Nema sansi vukane , pogresna priča jarane, nemres otvoreno podrzavati neprijatelje i nadati se da će te srpski narod birati. Mislim da si ga ugasio . Živi bili pa vidjeli. Ovu ostali opozicioni lideri su jasni ko dan . Neznam onako najiskrenije šta onaj nešić radi sa vama?

ODGOVORITE
Name

Strahinja

20.10.2021 08:27

Dodo povedi narod u rat neka izginu šta te briga a ti bježi za Rusiju.

ODGOVORITE
Name

Miloš

20.10.2021 08:29

Mile dobro si se ti nakro naši para pa sad narod vodiš u ponor da se spasi tvoje što si pokro.

ODGOVORITE
Name

Nedo

20.10.2021 08:30

Svi priznaju (SDS,PDP,Vukanovic,Vucic,Rusi) da su nadleznosti sa RS na BiH svojevremeno prenesene uz masivne prijetnje i "dobrovoljni" pristanak ljudi iz RS u Parlamentarnoj skupstini BiH. Sada su saglasni da se sve vrati u prvobitno stanje, ali uz dogovor u PS BiH. Za takav postupak najbolja vjezba ce da bude smjena Sifeta Podzica 26.okt. Ako to uspije miroljubivo i dogovorno, onda je BiH majka demokratije. SNSD treba da nestane sa lica zemlje. A sta ako ne uspije????.......

ODGOVORITE
Name

Vjeran

20.10.2021 10:10

Isto kako su nadleznosti prenesene uz pritisak stranaca, tako je i Dejton potpisan uz pritisak stranaca. Hocemo li onda i Dejton proglasiti nistavnim jer je donesen uz zavrtanje ruku?

Name

Samo

20.10.2021 08:30

naprijed Dodo, do krajnjeg ukidanja entiteta! Nisi svjestan koju nam uslugu cinis. Ako si mislio braniti RS kreditima, sljedecu transu MMF-a mozes samo sanjati.

ODGOVORITE
Name

MENAGER

20.10.2021 08:31

Nema sanse da Dodika netko ne podrzava A i taj sto ga podrzava nece to javno ni priznati Problem je sto taj koji ga podrzava to radi za rad svoga interesa a ne za iterese Dodika i RS Kada taj netko to iskoristi za svoje svrhe mozda izvuce samo Dodika a mi svi ostadosmo

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

20.10.2021 09:00

Ne cujem ovih dana papka stevandicu??? Izgleda je I on otkacio dodika hehehe!!;

ODGOVORITE
Name

Arsa

20.10.2021 09:06

Baju drže Ameri

ODGOVORITE
Name

Banjaluka14

20.10.2021 09:12

A Antonić će imati dil sa Dodikom kroz agenciju za lijekove , kao što ga ima i sada

ODGOVORITE
Name

Boban

20.10.2021 09:19

Svako koje ikolko pametan ogradicese od take budale

ODGOVORITE
Name

baka

20.10.2021 09:25

Bravo Nebojša,tekst je za istoriju.Ima nade za nas.Ti si svjetiljka naša.!Veliko poštovanje tebi.KRALJU naš!

ODGOVORITE
Name

Eh

20.10.2021 09:29

Stace njemu Rusija, Srbija, kina on ima svoje klimoglavce Zeljku Radovana ,Dzajica itd jer je on nebeska sila nad njima.

ODGOVORITE
Name

ja

20.10.2021 09:58

A i u Tuzilastvu nema koda te vise brani oterase i Gordanu tri lepe,sad ti valja stisnut bulju Duduce ,sad mozes pevat onu (ostao sam sam ili onu nista vise nemam sve sam popio ) pa ti biraj.

ODGOVORITE
Name

Miromo

20.10.2021 10:04

Svi sad per ruke koji su ga uvalili u đubre ali i oni se neče moči oprati ma koji god sapun uzimali.Dodik je kukavica čim zakroči u čeliju progovorit če i onda???

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

20.10.2021 10:26

Didik se samo zajebava sa penzionerima, kako će čovjek koji je ugasio VRS ponovo formirati VRS, vidite da o Srpstvu zna toliko da za novokomponovanu pesmu za film misli da je nastala u prvom sv. ratu,

ODGOVORITE
Name

Aloo

20.10.2021 13:42

Neka usvajaju sta hoce,nista ne prolazi. Svejedno ta skupstina nije nista,osim pozornice za gledaoce.

Name

No sikiriki

20.10.2021 14:01

Snaći će se dotični, ako treba pomoći će i Zapad

ODGOVORITE
Name

Sale

20.10.2021 15:13

Imaju li mile i crveni pravo da nam to rade ?

ODGOVORITE
Name

Kao u pjesmi

20.10.2021 20:50

Bože mili, kud sam zašo! Noć me je stigla u tuđini, Ne znam puta, ne znam staze, Svuda goli kamen gaze, Trudne noge po pustini! Još konaka nijesam našo!6 Sjever brije s sniježnog brda, A tuđincu, siromaku Još je veći mrak u mraku, Još je tvrđa zemlja tvrda! Naokolo magla pada, Zastrta je mjesečina, Ne vidi se zvijezdam traga....etc etc..

ODGOVORITE
Name

Miki

21.10.2021 08:01

Nema nikakve sumnje da Dodik pokusava da dobije glasove tako sto povlaci ovakkve poteze i da sakrije afere iza sebe. RS ce biti na meti sankcija svim silama sa zapada i tako otezati zivotni standard gradjana. Uredu je vracati nadleznosti, ali treba razgovarati dole s njima u Sarajecu i tako dobiti odobrenje vracanja nadleznosti, ovako povlacenje jednostrnim outem bez razgovora je los.

ODGOVORITE