Bijeljina: Plastenici za 13 socijalno ugroženih porodica

U okviru projekta „Direktna socio-ekonomska pomoć izuzetno ugroženim porodicama u lokalnim zajednicama u BiH za 2021. godinu“, u Gradskoj upravi potpisani su ugovori o dodjeli 13 plastenika, površine 75 i 100 kvadratnih metara, socijalno ugroženim porodicama koje žive na teritoriji Grada Bijeljina.

Republika Srpska 14.10.2021 | 16:03
Bijeljina: Plastenici za 13 socijalno ugroženih porodica

Projekat sufinansira Ministarstvo spoljnih poslova NJemačke, a provodi ga nevladina organizacija „ASB BiH“.

- Ovaj projekat provodi se u 16 lokalnih zajednica u BiH i trajaće do 31. decembra 2021. godine. Ugovore smo potpisali sa korisnicima, Gradskom upravom, koja sufinansira provođenje u Bijeljini, i Centrom za socijalni rad u Bijeljini, prema čijim procjenama su izabrani korisnici. Plastenici će u narednih 15 dana biti dostavljeni i montirani, a odmah će biti izvršena i sadnja jesenjih kultura. Ovo je peti po redu projekat dodjele plastenika koji provodi „ASB BiH“, a do sada je obuhvaćeno 314 korisnika u 22 lokalne zajednice BiH. Ukupna vrijednost sredstava koje je u tekućoj godini obezbijedilo Ministarstvo spoljnih poslova NJemačke je oko 400.000 konvertibilnih maraka - istakao je menadžer projekta Rusmir Hanić

Finansijsko učešće Grada Bijeljina u ovom projektu je 10.400 konvertibilnih maraka.

- Gradska uprava je pouzdan partner svim organizacijama koje su spremne da provode ili sufinansiraju socijalne i razvojne projekte u Gradu Bijeljina - naglasio je Sreten Vučković iz Odjeljenja za poljoprivredu Gradske uprave Grada Bijeljina.

Jedan od korisnika projekta je Fondacija „Lara“ Bijeljina, koja će plastenik koristiti u okviru svoje Sigurne kuće za žrtve porodičnog nasilja. U Fondaciji smatraju da će učešće u ovom projektu biti veoma korisno za Sigurnu kuću i štićenice koje u njoj borave.

- Žrtve porodičnog nasilja će biti osposobljene za plasteničku proizvodnju povrća, ali i da se same mogu prijaviti za učešće u jednom ovakvom projektu. Nadamo se da će im to pomoći u uređenju života i sticanju materijalne sigurnosti nakon izlaska iz Sigurne kuće - dodala je Mirzeta Tomljanović iz Fondacije „Lara“ Bijeljina.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Prika bn

14.10.2021 17:49

Koji su uslovi bili da bi se konkurisali. Dal je negdje bilo objavljeno.na opštini Zvornik ljudi dobijaju plastenike već pet godina.

ODGOVORITE