Optužnica zbog pokušaja ubistva Miladina Stanića

-- Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Petra Stanića iz Prnjavora zbog pokušaja ubistva narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladina Stanića.

Republika Srpska 14.10.2021 | 13:01
Optužnica zbog pokušaja ubistva Miladina Stanića

Petar Stanić optužen je za krivično djelo ubistvo u pokušaju, za koje se veže i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Iz Okružnog javnog tužilaštva saopšteno je da je osumnjičeno lice 31. jula, oko 16.55 časova, u mjestu Кremna kad Prnjavora, iz pištolja kalibra 7,62 milimetra pucao u Miladina Stanića, u namjeri da ga liši života.

Tom prilikom Miladin Stanić je zadobio laku tjelesnu povredu.

Osumnjičeni je neovlašteno na javnom mjestu nosio vatreno oružje za koje nije imao oružni listi ni dozvolu za držanje oružja, te je u svojoj kući neovlašteno držao minsko-eksplozivna sredstva, naveli su iz Tužilaštva.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci.

(Srna) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

14.10.2021 12:23

Davno je takodje bio pokusaj ubistva moga oca,a pocinioci nisu bili ni privodjeni. Onda dugogodisnje sudjenje da bi optuzeni za pokusaj ubistva platio samo nase sudske troskove. Kao i uvijek nikad pravde za obicnog covjeka.

ODGOVORITE
Name

Hmmmm

14.10.2021 18:07

Kako samo da plati sudske troškove, kad te troškove plaća isključivo ako je proglašen krivim! A ako je proglašen krivim morao je dobiti kakvu takvu kaznu... Izvini, ali nešto se ne slaže u tvom komentaru...

Name

hako

14.10.2021 13:59

Kako te rodjak Petar ne pogodi..?Pozlatila bi mu se.Ti si toliki kreten, da nisi za dve,nego za cetiri noge.

ODGOVORITE
Name

mislim

14.10.2021 14:37

Dali je ta siledzija iz SNSd-a??

ODGOVORITE
Name

nuto

14.10.2021 19:44

A da li je podnesena prijava za prekoračenje brzine vožnjom traktora u rikverc brzinom vjetra?

ODGOVORITE
Name

Znaci

14.10.2021 21:56

Da,nije bio gasni pistolj ,kako je objavljeno u medijima bliskim vlasima ,vec vojni J.N.A.,,Tetejac,,7,62 mm ,magacin 8 metaka ,namjenjen starjesinama ,vozacima ,vozacima tenkova ,mitraljescima izvidjacima ,planinarima specijalistima ,cak i padobrancima uz drugo..pilotima .....na 25 met siguran pogodak u crno strelca sa pola magacina tj...cetiri metka u crno ,tako se radi .Bivsi vozac T.55 ,vozac Lansirnog mosta T.55 .Znaci ,Stanic je imao mnogo srece ,a rukovaoc oruzjem malo znanja ili namjeru da ne ubije sto ce balisticari da utvrde .Toliko ,ako je za pouku.

ODGOVORITE