Uhapšeno više osoba iz MUP Crne Gore zbog Belivuka

Više službenika crnogorske Uprave policije uhapšeno je zbog sumnje da su zloupotrebili položaj ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru kriminalcima iz Srbije.

Region 14.10.2021 | 10:03
Uhapšeno više osoba iz MUP Crne Gore zbog Belivuka

Reč je dešavanjima iz 2020. godine, a u pitanju su osumnjičeni Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Mrema informacijama podgoročkih "Vijesti", nalog za hapšenje izdao je osnovni državni tužilac Vukas Radonjić, a po krivičnoj prijavi državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova Rada Miloševića.

Belivuku i Miljkoviću bila je izrečena mera zabrane ulaska u Crnu Goru iz razloga nacionalne i unutrašnje bezbednosti. Specijalno državno tužilaštvo Belivuka i Miljkovića, kao i Nebojšu Jankovića, Ratka Živkovića i još nekoliko za sada neidentifikovanih članova kavačkog kriminalnog klana, sumnjiči za ubistvo pripadnika škaljarskog klana Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je u avgustu da je kolegijum MUP-a u januaru doneo odluku da se Belivuku, zvanom Velja Nevolja, i Miljkoviću skine zabrana ulaska u Crnu Goru, i da su stalno praćeni.

Na tu izjavu su iz MUP rekli da Kolegijum MUP nije doneo tu odluku i poručili da je zabrana ukinuta 28. decembra 2020. godine, a da su to jedino mogli da urade bivši kolegijum ili menadžment Uprave policije.

Iz SDT-a nakon toga su saopštili da je Katnić pogrešio, te da je odluku o skidanju zabrane ulaska u Crnu Goru Belivuku i Miljkoviću doneo menadžment Uprave policije.

Belivukova grupa i u Srbiji je optužena za više ubistava.

(Tanjug Foto: ATA images) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Penzionisani oficir

14.10.2021 08:24

Belivuk, po mojim saznanjima, je bio prebačen u Crnu Goru, s ciljem da bude likvidiran. To bi se završilo kao sukob i ubistvo dviju kriminalni grupa. Crnogorske službe su ga vratile na aerodrom i u avion, To je odgovaralo nekim likovima iz bezbjednosti. Zato vi novi, koji dođete poslije Dodika, ako ne budete do temelja unistili bivšu UDB-u, DB i razne službe, nećamo moći naprijed. Slovenija je uradila, ima tzv. "Bijela knjiga", Hrvatska počela, ali stala, vjerovatno došli do Tuđmana, ne znam zašto. Moraju se te službe "privesti pozaniji prava", da rade za narod, a ne za pojedince, to im je zakonska obaveza i stranci će pomoći, jer su ugrozili njihove službe i interese. Tako Vam je to, pouzdano i tačno, malo da narod zna, šuti se Dodiče,. Ugodan dan svima želim.

ODGOVORITE
Name

Borac

14.10.2021 10:42

A Zvornik i Pale?

Name

Aco

14.10.2021 13:57

A i ti si mi kao iz neke Obavestajne sluzbe...cim vladas tim informacijama...garant neke Dodikove hahaha

Name

Re

14.10.2021 14:45

Ti si budala!!!

Name

Ružić

14.10.2021 09:25

Policije ima u svakoj vrsti kriminala. Je li to birani kadar po partijskoj.

ODGOVORITE
Name

BiA

15.10.2021 13:11

Logično riba smrdi od glave nikad od repa...Sta je tu čudno ljudi.

ODGOVORITE