Požar u Srebreniku uz eksplozije: I dalje gori fabrika

U fabrici namještaja, madraca i spužve Zaharex kod Srebrenika večeras je izbio veliki požar koji vatrogasci još nisu stavili pod kontrolu. Snage su usmjerili na sprečavanje prodora vatre do spremnika sa polietilenom koji se nalaze pod zemljom, potvrđeno je za Klix.ba.

Bosna i Hercegovina 13.10.2021 | 22:45
Požar u Srebreniku uz eksplozije: I dalje gori fabrika

Požar velikih razmjera večeras nešto iza 20 sati zahvatio je fabriku namještaja, madraca i spužve Zaharex u mjestu Ježinac nadomak Srebrenika.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik, na terenu se nalazi pet vatrogasnih ekipa koji se bore sa vatrom.

"Vatru trenutno gase tri ekipe iz Srebrenika te po jedna iz Tuzle i Lukavca. Prema posljednjim informacijama, trenutno se brani područje sa spremnicima polietilena koji se koristi za proizvodnju spužve, a nalaze se pod zemljom. To nam je sada najkritičnije kako ne bi došlo do ekološkog incidenta", kazali su za Klix.ba iz Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik.

Vatru u unutrašnjosti objekta dosad su u nekoliko navrata pratile i eksplozije, a prema prvim informacijama iz policije, povrijeđenih osoba u ovom događaju nema.

(Klix   Foto: Radio Srebrenik)

Komentari / 0

Ostavite komentar