Preko 30 godina jede samo buđavu hranu i kaže da se oseća kao "čigra"!

Dok neko svoj jelovnik ne može zamisliti bez mesa, drugi svoju ishranu baziraju na voću i povrću. Međutim, kad je izbor hrane u pitanju Milutin iz Osečine je svetski fenomen. Naime, ovaj čovek više od trideset godina nije probao svežu hranu.

Zanimljivosti 13.10.2021 | 16:29
Preko 30 godina jede samo buđavu hranu i kaže da se oseća kao "čigra"!

Njegov organizam traži bajat hleb, pokvaren pasulj ili ustajalu čorbu, dok su mu za dezert glavna poslastica trule voćke. 

-Sve što je bajato to mi prija, ni sam ne mogu to da vam objasnim, prosto je tako. Nikada se nisam razboleo ili pak imao neke zdravstvene probleme. Iako sam ušao u osmu deceniju života bez problema idem u nadnicu i tako zarađujem za život. Nikad ni najmanji problem sa želucem nisam imao, pa pretpostaljam da mi je organizam navikao i stvorio antitela na bakterije i viruse zbog takve ishrane, te zbog toga nemam nikakve tegobe i osećam se kao čigra, kazao je za RINU Milutin.

Oni koji ga dobro poznaju, ne sećaju se da su videli kada je pojeo nešto sveže i tvrde da je čudo prirode i društva. Smatraju da je to možda i tajna njegove vitkosti. 

-Ako bi mu sada skuvali ručak i ponudili topao i svež obrok, on to uzme, ali ga ne jede odmah, već ostavi da odstoji nekoliko dana i tek će tada konzumira. Neće da jede hranu koja je pripremljena istog dana, voli da to odstoji, jer mu tako prija. Često nađe flašu s mlekom, staru koju je neko bacio i odstojala mesec dana, koja na prvi pogled očajno izgleda, bez problema popije i ima dobar razlog zbog čega tako konzumira. Često ga viđam da na minusu hoda bez obuće, kaže njegov komšija Žarko Alić.

Milutin se nikada nije požalio na stomačne probleme, važno je da hrana koju konzumira ima što duži staž, i tvrdi da je takva još ukusnija.

Pojedini ga smatraju pravim fenomenom kada je jelovnik u pitanju, a za njegovu naviku teško da imaju objašnjenje i lekari. Ipak, ono što je činjenica jeste da mnogi iako se zdravo hrane vrlo često ne mogu ni ulicu da pređu. A, Milutin...iako mu je jelovnik „buđav“ izgleda, kreće se i privređuje kao da je mladić. 

(24sedam.rs Foto: RINA)

Komentari / 0

Ostavite komentar