Pomen stradalima, ali jačati Srpsku za potomke boraca

Predsjednik i potpredsjednica PDP-a, Branislav Borenović i Jelena Trivić, prisustvovali su obilježavanju stradanja Srba u zapadnoj Кrajini, te položili cvijeće na Centralni spomenik poginulim borcima Mrkonjić Grada u Odbrambeno-otadžbinskom ratu Republike Srpske. 

Republika Srpska 10.10.2021 | 15:14
Pomen stradalima, ali jačati Srpsku za potomke boraca

- Upravo na ovom ratištu, u septembru i oktobru 1995. godine, završio sam svoj ratni put koji je trajao od 1992. godine i sa posebnom emocijom položio sam cvijeće na spomenik saborcima koji su dali život za stvaranje naše Republike Srpske. Republika Srpska je odbranjena u ratu, a žrtva podnijeta za to mora nam biti stalna opomena i obaveza da je čuvamo u miru. Republiku moramo jačati ekonomski, politički, demografski i bolje međunarodno pozicionirati, rekao je Borenović. 

Jelena Trivić, potpredsjednica PDP-a i narodi poslanik, istakla je da ne smije biti zaboravljena žrtva naroda iz 13 zapadnokrajiških opština. 

- Ovdje se dogodio još jedan zločin nad srpskim narodom koji još traje, jer za protjerivanje 120.000 Srba i ubistvo 2014 civila, među kojima su bili žene i djeca, niko nije odgovarao. Naša obaveza je da pamtimo, odamo dužnu poštu stradalima, ali i da gradimo bolju, jaču i uspješniju Republiku Srpsku za preživjele, potomke palih boraca, kao i generacije koje dolaze, rekla je potpredsjednika PDP-a i narodni poslanik Jelena Trivić. 

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Само полако....

10.10.2021 13:38

свако поштовање свакој Јелениној речи

ODGOVORITE
Name

ničija nije gorjela do zore

10.10.2021 13:47

Srbi u RSK i dijelu RS jesu 1995. nastradali kao izdati od cijelog svijeta uključujući i izdaju od strane SR Jugoslavije. Ali kad su oni drugi došli do Banja Luke i Prijedora odjednom je postalo tvrdo za HV, HVO i ABiH. Da su išli dalje bili bi bombardovani od strane istog onog NATO pakta koji je prethodno bombardovao Srbe i njih podržavao u Oluji. U SR Jugoslaviji bi bila humanitarna katastrofa i unutrašnji rat a bila bi i u vanjskom ratu protiv Hrvatske i BiH i bile bi se u rat uključile i druge države. Hrvatske i muslimanske jedinice su se već bile međusobno pobile oko ratnog plijena i osvojenih teritorija kod Bosanskog Petrovca. VRS je kontrolisala na kraju sukoba sa nešto manje od zadatih 49% teritorije BiH. Ubrzo poslije toga je bio Dejton i kraj rata.

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

10.10.2021 14:41

Svaka čast mom ratnom saborcu Borenoviću i njegovom političkom saborcu Jeleni.

ODGOVORITE
Name

Гокси

10.10.2021 14:42

Браво Борену и Тривићки,нигдје снсдоваца.

ODGOVORITE
Name

borac

10.10.2021 15:01

U pravu si ni popova ni lopova.

Name

Istina

10.10.2021 16:10

Popovi i lopovi idu samo gdje ima para.

ODGOVORITE