"Nemamo izbora, moramo ostati na svojim ognjištima"

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da se za 20 dana pomera izborna skupština naprednjaka.

Srbija 09.10.2021 | 14:04
"Nemamo izbora, moramo ostati na svojim ognjištima"

"Skupština stranke će biti održana od 11. do 13, tri dana će trajati, u Hali sportova u Beogradu, a zatim ćemo imati veliki skup koji će značiti početak primene novog programa i plana, a i predstavljanje novih ljudi. Biće održana u Areni 13. novembra", rekao je Vučić.

On je istakao da su važne stvari pred Srbijom u narednom periodu, pre svega borba protiv korona virusa, borba za dalje očuvanje privrede Srbije, za teritorijalnu celovitost i za energetsku nezavisnost i živote ljudi.

"Ja sam obavestio članove predsedništva da smo pokrenuli važne rezerve da bi se cena na tržištu spustila. Naše probleme smo suštinski rešili, ali nas će pogađati evropsko i svetsko tržište, i sve te promene mogu izazvati mnogo problema", kazao je on.

Vučić je rekao da su važne stvari pred Srbijom u narednom periodu. U to spada, kaže, borba za dalji ekonomski napredak naše zemlje, ali i borba za energetsku bezbednost.

Moramo da osptanemo na svojim ognjištima

"Oni rade ono što su radili i ranije", rekao je kratko Vučić. "Moja poruka Srbija na KiM je da izađu u što većem broju na izbore, da se bore za svoja prava i za svoju zemlju", rekao je.

"Moramo da opstanemo na svojim ognjištima i moramo da se suprotstavimo njihovom nasilju. Oni misle da će ovime da nanesu veliku štetu Srbiji. Ali time samo pokazujete nervorzu zbog onoga što se desilo na Jarinju i Brnjaku", rekao je Vučić.

O najnovijoj akciji MUP i prisluškivanju

Vučić je rekao da je nesumnjivo dokazano da su ga nezakonito prisluškivali i da su hteli da optuže potpuno nevinog Andreja Vučića.

"Neko je želeo da mog brata potpuno nevinog ubaci u slučaj Koluvija, ali ja sam na to navikao i oguglao i ja sam tražio da se prema njemu postupa kao prema svakom građaninu Srbije i da se sve ispita", rekao je Vučić.

Kako je Vučić rekao, ministar Vulin ga je obavestio da su Dijana Hrkalović i Slobodan Milenković odbili poligrafsko ispitivanje.

"Moj brat bi trebalo da odgovara što je bubrezima napao penderk, ja se čak ni ne šalim, baš takvu kampanju su vodili", dodao je Vučić.

"Neko je u MUP-u posumnjao da su na prva dva poligrafa pitanja bila dogovorena, pa mi je čudno što su odbili da se pojave i treći put ako su govorili istinu", kazao je on.

"Na pitanje "da li si ti predložio nekome da lažno optuži Andreja Vučića" ne može da se prođe ako ne kažete istinu - da ili ne", objasnio je Vučić.

"Nadležni organi će da rešavaju ko je počinio krivično delo, a mi ćemo naše unutrašnje odnose da rešavamo unutar stranke. Zato i imamo sednicu stranke."

"Ne interesuje me novac, nemam račune nigde i nikada ih neću imati. ne interesuje me biznis, ja se ne bavim biznisom", rekao je Vučić.

(Tanjug Foto: Tanjug/Tara Radovanovic) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

disident

09.10.2021 12:41

Od čega živiš Vučiću, od čega? Mi ne možemo bez para nigdje, ni u pridavnicu, ni u crkvu , ni kod doktora i da ne nabrajam dalje. Prešao si granicu razuma i pristojnosti. Ovo počinje da vređa intelekt?!

ODGOVORITE
Name

Ре

09.10.2021 13:35

Узима пикслу, вјероватно ако нема пара и небави се некаквим бизнис ом.

Name

Au

09.10.2021 13:03

Ovaj je u oblacima !! Pa doklee vuse!??? Dno dba !!jadni natide jadna drzavo na sto si spala ! Tuga jad cemer!! Fujjjjj bagraa!1

ODGOVORITE
Name

Linkoln

09.10.2021 17:46

Gospodin!

ODGOVORITE