Davidović: Strane državnike u BiH, dočekali skandali

Balkan se nalazi na prostoru koji je za velike aktere ključna zona na kojoj se oni susreću, tvrdi bivši ambasador BiH i pregovarač s EU Igor Davidović u emisiji „Puls“ BN televizije.

Republika Srpska 07.10.2021 | 21:41
Davidović: Strane državnike u BiH, dočekali skandali

"Njihovi interesi su samo njihovi interesi, a ponajmanje će se ono ovdje locirati radi našeg interesa ili da bi ostvarili ono što oni misle da je naš interes. Što se nas tiče, mi i dalje možemo biti viđeni kao jedna grupacija koja nije u stanju da artikuliše svoje interese ni međusobno, a kamo li da ih plasira na pravi i prihvatljiv način kako bi se sa velikim silama riješio neki problem", objašnjava Davidović koji iza sebe  ima dugogodišnji diplomatski staž.

Tome smo, ističe Davidović, svjedočili posljednjih mjeseci. I ono malo stranih državnika koji su došli u BiH dočekala je nesloga, navodi on.

"Jedan tvrdi da Predsjedništvo ne postoje, drugi tvrdi da se ne uvažava, ponašaju se vrlo nediplomatski. Sa gledišta protokola šefa države - neprihvatljivo. Ako prebrojimo koliko je visokih posjeta Predsjedništvu bilo, onda ćemo da se zapitamo zašto tako malo? Zašto niko neće s njima da komunicira? Zašto su svi pod impresijom da će od njih da dožive skandal - tipa ikone, saopštenja, dobacivanja..."

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Srđan

07.10.2021 19:58

Ovaj čovjek sabija u emisiji, zaista vrhunski govornik i stručnjak. Svaka čast gospođo Suzana za izbor gosta.

ODGOVORITE
Name

AndyKaufman99

07.10.2021 21:04

Sjajan spoj znanja,iskustva i pristojnosti.Kakva suprotnost domaćoj ,uobičajenoj političkoj retorici.

Name

Раде

07.10.2021 21:02

Napokon gost od kojeg se ima šta čuti.

ODGOVORITE
Name

Прича

07.10.2021 21:14

Ли ко о привреди и народу?

ODGOVORITE
Name

Dušan

07.10.2021 22:06

Sve je ovo Dodino masloOcrniti BIH gdje god stigne stalno govoriti d je nemoguča da se mora raspastii....a BIH i dalje postoji a mi još više siromašniji i izolovaniji.Ne raspadaj se države zbog kokuzluka i neimaštine....al to narodu nije jasno

ODGOVORITE
Name

SONJA

08.10.2021 05:29

EMISJA JE BILA VRHUNSKA. SVAKA CAST NA IZBORU GOSTA.

ODGOVORITE