Stiglo zvanično saopštenje šta je uzrok pada sistema.

Nakon potpunog kolapsa Facebookа i njegovih servisa koji nisu radili čitavih šest sati širom sveta, iz te kompanije stiglo i zvanično saopštenje šta je uzrok pada sistema.

Informacione tehnologije 05.10.2021 | 08:00
Stiglo zvanično saopštenje šta je uzrok pada sistema.

Naime, rano jutros oglasila se uprava te društvene mreže koja za pad Facebook-a, WhatsApp-a i Instagrama okrivljuje "veliki prekid u promenama konfiguracije rutera koji koordiniraju mrežni saobraćaj između njegovih centara podataka".

"Ovaj poremećaj mrežnog saobraćaja imao je kaskadni efekat na način na koji naši podatkovni centri komuniciraju, što je dovelo do zaustavljanja naših usluga", navedeno je iz te kompanije, prenela je agencija AFP.

Podsetimo, Facebook i drugi servisi te kompanije nedostupni su bili skoro šest sati za svoje korisnike širomsveta, pa i u Srbiji, a u funkciju su vraćeni posle ponoći.

Šef tehničkog odseka kompanije Majk Šrefer oglasio se putem Tvitera i uputio je nešto ranije izvinjenje svim korisnicima zbog pada mreže.

Akcije su odmah naglo pale, ali će se pravi efekti onoga što se dogodilo tokom do sada nezabeleženih šest sati bez Facebook-a tek videti u narednom periodu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dragan

05.10.2021 06:41

Da je srece da nikad ne proradi.

ODGOVORITE