Formiran predmet o navodnoj tajnoj imovini Mila Đukanovića

Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori formiralo je predmet povodom tvrdnji Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) da su predsjednik države Milo Đukanović i njegov sin Blažo 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom, skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz više zemalja.

Region 04.10.2021 | 20:55
Formiran predmet o navodnoj tajnoj imovini Mila Đukanovića

"Povodom saopštenja MANS-a koji je učestvovao u globalnoj istrazi 'Pandora papiri', ističemo da je Specijalno državno tužilaštvo odmah po saznanju za taj događaj formiralo predmet i preduzeće sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja činjenica i okolnosti u vezi sa tim i o rezulatima preduzetih radnji blagovremeno obavijestiti javnost", saopšteno je iz tog tužilaštva.

Iz MANS-a je juče saopšteno da su Milo i Blažo Đukanović 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih djevičanskih ostrva, Paname i Gibraltara.

Iz te nevladine organizacije su dodali da je sin predsjednika Crne Gore, između ostalog, iskoristio tu strukturu da formira i dvije skrivene kompanije sa kćerkama firmama u Londonu i Crnoj Gori.

Iz kabineta predsjednika Crne Gore sinoć je saopšteno da je "najnovija predstava za javnost NVO MANS pod nazivom 'Pandora papiri' samo još jedan u nizu pokušaja diskreditacije predsjednika Crne Gore i članova njegove porodice, na čemu MANS uzaludno radi godinama".

(Tanjug Foto:AA)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

petra

04.10.2021 19:51

Prosto nemoguće!!! Opet su jadnom Mili napakovali aferu Srbija i Rusija, samo da bi zavladali ,,slobodnom,, Crnom Gorom. Ali Milo ima OTAN, tako da mu ne mogu ništa. Pih

ODGOVORITE
Name

BL

04.10.2021 21:12

Imamo i mi svoga Milu i sina Blaška, al’ nemamo tužilaštvo...

ODGOVORITE
Name

Re

05.10.2021 03:26

Tako je! Nasi su nas opustosili. Sebe nazivaju patriotama jer imaju primarno pravo pljacke!