Bolnice počele da otpuštaju radnike nevakcinisane

Bolnice u Njujorku počele su da otpuštaju ili suspenduju zdravstvene radnike koji odbijaju državno naređenje da se vakcinišu protiv kovida 19, što je rezultovalo nedostatkom osoblja i odgađanjem pojedinih operativnih zahvata ili smanjenjem obima usluga u nekim ustanovama.

Svijet 28.09.2021 | 08:03
Bolnice počele da otpuštaju radnike nevakcinisane

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio rekao je na konferenciji za novinare da gradske bolnice još nisu osjetile veliki uticaj naređenja o obaveznoj vakcinaciji i dodao da je zabrinut zbog drugih oblasti u državi u kojima je stopa vakcinacije niža.

Džoan Kavano, portparol “Katolik helta”, jednog od najvećih pružaoca zdrvastvenih usluga u zapadnom Njujorku, rekla je da ovaj sistem u potpunosti sarađuje i da je prebrojao vakcinisane, izuzete i one radnike koji su suspendovani bez prava na platu.

Ona je odbila da kaže koliko je zaposlenih suspendovano ili dobilo izuzeće od vakcinacije iz medicinskih ili vjerskih razloga.

Medicinski centar “Eri” i Bafalu suspendovao je određene operativne zahvate i prestao da prima pacijente na odjeljenja intenzivne njege iz drugih bolnica dok se priprema da uruči otkaze stotinama nevakcinsanih radnika, reka je portparol Centra Piter Katler.

Kampanja za vakcinaciju intenzivirana je dok predsjednik Džozef Bajden i federalni politički lideri pojačavaju pritisak na nevakcinisane Amerikance. Pojedini građani protive se obaveznoj imunizaciji iz vjerskih ili zdravstvenih razloga.  

(Srna Foto: EPA-EFE/ BIONTECH SE)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Bonanza

28.09.2021 08:14

To im je vrlo, @pametno@, ako se otpustaju medicinari, vatrogasci, pa u neko vrijeme i policija onda cemu sluzi drzava. Privatni sektor bi mogao da se oformi, ali i da formira nezavisne prototipe svega, pa i drzava, i to u duhu kristalizacije i indivualizacije. Vec postoje privatne zastite, a i u medicini, nazalost to slabije funkcionise od SFRJ, ali bolje od nekih autobludnih strvari od kompletnog stabla politicara danas. Skola, takodje, probio se led o online skolovoanju, ali i privatne osnovne i srednje skole postoje. Opet i to bi moralo bivati stablo i resurs, i drzava je jedina koja moze natjerati sve na te stvari, povlaceci svoju ulogu i ulogu drzavnih aparata na neku manje bitnu.

ODGOVORITE
Name

Bonanza

28.09.2021 08:17

Moranje + nemogucnosti = bolest === nije dobro ni za koga ukljucujuci i siledzije i namjednike toga. Isto unistavanje ljudskih tokova i nekih biocenoza, biotopa, ako se tako moze govoriti i za socioloska i ostala okruzenja coveka, slabi onog ko ih namece, cesto i ljude.

ODGOVORITE
Name

Nole

28.09.2021 08:22

I ko ce sad da snosi odgovornost sto je osoblje otpusteno i ne mogu se neki operativni zahvati uraditi na vrijeme???

ODGOVORITE
Name

Re

28.09.2021 11:40

Onaj ko odbija vakcinaciju 😂😂😂😂😂

Name

Nole

28.09.2021 15:01

Taj ko se nije vakcinisao je vec samim otpustanjem s posla snosio odgovornost.A za ovo dalje???A mangupe...

Name

Et ja upitah

28.09.2021 20:45

Kad suspenduju sve medicinare,da li ce politicari davati inekcije?Naravno da bi spasili covecanstvo.

ODGOVORITE
Name

Mirko

29.09.2021 11:21

To su odlične vijesti. Ovaj piramidalni korumpirani satanski sistem da konačno kolapsira i da se sve raspadne što je na njemu zasnovano. Biće haosa globalno, ali treba izdžati i proći sve to dok se ne rodi neki novi i pravedniji svijet.

ODGOVORITE