Pomen poginulim borcima 2. Izviđačko diverzantskog odreda

U organizaciji Udruženja veterana i boraca „Orlovi“ kod spomen česme izgrađene u pomen poginulim borcima 2. Izviđačko diverzantskog odreda VRS, u porti crkve Svetog Luke, u banjalučkom naselju Česma, danas je u znak sjećanja na dan formiranja ove jedinice služen parastos borcima ove jedinice koji su dali svoje živote u stvaranju Republike Srpske.

Republika Srpska 26.09.2021 | 18:07
Pomen poginulim borcima 2. Izviđačko diverzantskog odreda

 U prisustvu većeg broja pripadnika ove ratne jedinice i porodica poginulih boraca, položeni su vjenci.  

Obraćajući se prisutnima, mjesni paroh, otac Budimr je pozvao prisutne da treba da se okupljamo, držimo pomene, iskazujemo poštovanje i da istrajno radimo na tome da stradanja i patnje naših boraca otrgnemo od zaborava jer su oni najzaslužniji za stvaranje  Republike Srpske.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

ROMANIJA

26.09.2021 16:39

Lijepo da se sjetimo poginuli saboraca, al ni njihove porodice, ni RVI, ni živi borci koju su preostali , jednostavno ne postojimo , ne do bismo nista, a pred izbore ce groblja boraca da gore od parastosa , popova, liturgija , paljenja svijeća i Žu ve se sve stranke utrkivati da na jeftin način dodji do glasova i to preko onih gdje ne bi trebalo da se poigravaju. Muslimani svojima kupuju Niva auta, stanove, zaposlili ih sve, a nas Dodik organski ne podnosi, on svercovao a mi ginuli. Kad ćemo mi sta dobiti????

ODGOVORITE
Name

Pozdrav iz Slovenije

26.09.2021 17:16

PSSSSST !!!!!.... Dobit ćeš po nosu ako se budeš bunio...

Name

Bosanac

26.09.2021 17:39

Koliko il je na ovoj ploci kodasu ratovali protiv Turske a ne protiv sake protivnika

Name

Re bosanac

26.09.2021 19:12

Umukni molim te, ovi pali ovde su prevareni, dadose zivote za lopove, vidis za koga su se borili. Trebalo je protiv njih okrenuti puske i rata nebi bilo.

Name

Panda

26.09.2021 20:10

Najelitnija jedinica vrs, respek za orlove i njihovog komandira Susljika

ODGOVORITE