Okrivio bivšu ženu: Kako se odvijao zločin u Zagrebu

Kada je zagrebačka policija u dva časa u noći s petka na subotu dobila prijavu da austrijski državljanin Harald Kopic (56) na Fejsbuku piše oproštajne poruke, malo ko je mislio da će u luksuznoj zgradi gdje je ovaj finansijski stručnjak živio naići na stravičan prizor.

Region 26.09.2021 | 10:32
Okrivio bivšu ženu: Kako se odvijao zločin u Zagrebu

Uspavaćoj sobi bilo je mrtvo tijelo četvorogodišnjaka, a u dnevnoj sobi mrtva tijela blizanaca, djevojčice i dječaka, koje je prethodno otac uspavao tabletama i zatim zadavio. Kopic je pokazivao znakove života, jer samoubistvo tabletama očito nije uspjelo i odmah je prevezen u bolnicu, a Mlinovi, elitno naselje na sjeveru grada, bilo je blokirano.

U iznajmljenom penthausu u petak uveče odvijala se stravična drama sa nesagledivim posledicama, a ovakav zločin u Zagrebu još nije zabilježen. Harald Kopic je čuvao djecu preko vikenda, a njegova bivša supruga u to vrijeme nije bila u Zagrebu, pišu Novosti.

U subotu ujutro u Dubrovniku je, nakon što je primila vijest o ubistvu svoje troje djece, hospitalizovana u teškom psihičkom stanju. Nakon ljekarske intervencije, majka je otišla u Neum.

Komšije su otkrile da dolazak djece nije ukazivao na bilo kakav problem, jer su često bila kod oca preko vikenda. A onda se na “Fejsbuku” moglo pročitati pismo ubice, napisano na engleskom: “Zbogom svima. Napuštam vas jer ne mogu više. Ljubav mog života Marija D. ostavila me jer je moja bivša žena Dajana K. bila vrlo loša prema njoj i jer nemam više novca. Sve što sam pokušavao raditi zadnjih godinu i po nije uspijevalo i čak niti moja braća iz masonske lože nisu htjela pomoći, a na kraju nisu mi htjeli odgovarati ni na telefonske pozive”.

Austrijski biznismen napisao je da su mu pomagali samo najbolji prijatelji Roland i Manfred i brat Helmut i završio je svoje obraćanje na društvenim mrežama “ali sad, sad je kraj. Zato zbogom”.

Neko od njegovih poznanika video je poruku na Fejsbuku i alarmirao policiju, i tako je počela noć užasa. Iskusni policajci koji su se našli u Mlinovima tvrde da tako nešto nikada nisu vidjeli, jer su uz djecu bili jastuci kojima ih je otac ugušio. Kada je policija ušla u stan, otac se probudio i bio svjestan svega što se događa, a uz djecu su bile poređane omiljene igračke.

Komšije Austrijanca dobro poznaju, često je odlazio u lokalni kafić, a u posljednje je vrijeme bio u vezi sa manekenkom. Svi njegovi poslovi su propali, a mnoge firme koje je imao su ili zatvorene ili su bile u minusu. Zastupao je i neke lizing firme i bio pod sumnjom da je organizovao mladiće koji su utjerivali dugove, ali je Austrijanac sve to demantovao. Uvijek je bio elegantno obučen, sa skupocijenim satovima na ruci, a u prošlosti je radio i za velike kompanije poput “Boša” i “Alkatel”.

Rođen je u Beču i često je bio na relaciji Zagreba i austrijskog glavnog grada, a prije petnaestak godina se zastalno preselio u Hrvatsku. Radio je kao finansijski savjetnik, posredovao kod kupovina kompanija, a onda su počeli problemi.

Prvo sa rastavom, a onda i poslovni. Na društvenim mrežama redovno je objavljivao slike nasmijane djece koja su provodila vikende sa njim, išla na izlete i putovanja. Ništa nije ukazivalo na katastrofu, a policija nikada nije intervenisala zbog prijava o porodičnom nasilju. Iznajmio je skup stan i na mrežama se hvalio da je član masonske lože.

Nakon stravičnog zločin koji se odvijao u Mlinovima, komšije kažu da je riječ o ukletoj kući, jer je policija dolazila bezbroj puta na razne intervencije. Svjetlo je u penthausu gorilo je te kobne večeri i duboko u noći, kada se očito odvijao zločin koji je zgrozio i Hrvatsku i region.

(Novosti/Blic)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

NN

26.09.2021 08:44

Sto nije ubio bivsu zenu ako mu je ona bila kriva, a ne djecu.

ODGOVORITE
Name

Znam

26.09.2021 09:13

Mislio sam da su socijalne sluzbe u svijetu mnogo bolje od ovih dodikovih? A napraviti propuste ili neradom dovesti do ovakvih ishoda. Socijalne koje postavljaju po partiskoj liniji jer bemaju gdje sa njima treba u najmanju ruku strijeljati.

ODGOVORITE
Name

Centar BL

26.09.2021 09:33

Nemojte tako, Centar za socijalni BL, je najbolji u regiji. Irena Joldzic je napravila dobar posao. Najbolja direktorica do sada.

ODGOVORITE
Name

Tragedija

26.09.2021 09:36

Jadan covek napisao:"Ljubav mog zivota,napustila me je jer vise nisam imao para..." Pa dobro,zasto neduzna deca da ispastaju? Nije tu verovatno nikada ni bilo ljubavi, dok je ona otisla kad su finansije zatajile.Pitam se da li su neki svesni sta sve mogu da izazovu svojim ponasanjem.

ODGOVORITE
Name

Anja

26.09.2021 10:11

Ima li makar nesto novca da plati sebi slobodu? Na ovoj planeti je sudstvo manje - vise kao kod nas, pa tako i u HR. Ko ima novac, ima sve.

ODGOVORITE
Name

čegrtuša

26.09.2021 11:28

Klasika. Zatelebao se, ostavio porodicu, ljubavnica ga šutnula, skontao da je ispao budaletina na kub. Pa još pomislio da će masoni i interesni prijatelji da se bave njegovim ljubavnim neprilikama, kad ono međutim. I onda ajde da ubije djecu, jer mu eto došlo teško.

ODGOVORITE
Name

Arm

26.09.2021 12:50

Nisam u životu mrava zgazio,ali ovo govno treba otkuvavati na tihoj vatri.

Name

Re Arm

26.09.2021 14:55

Posle terapije, sve ćemu doći iz guzice u glavu, i da ga puste na slobodu, valja mu živiti sa činjenicom da je pobio vlastitu Djecu. Ne treba mu veća kazna.