UIO i dalje čeka milione za kupovinu Radišićeve zgrade

Uprava za indirektno oporezivanje i dalje čeka odobrenje Savjeta ministara i dodatna sredstva za realizaciju kupovine poslovnog prostora u zgradi Grand Trade u Banjaluci. Savjet ministara ne može da odluči o tome jer u radu Savjeta ministara ne mogu da učestvuju ministri iz Republike Srpske.

Bosna i Hercegovina 25.09.2021 | 19:49
UIO i dalje čeka milione za kupovinu Radišićeve zgrade

Vrijeme ističe, a Savjet ministara, ukoliko srpski ministri ne prekrše zaključke Narodne skupštine Republike Srpske, ne može da donese odluku o eventualnom odobravanju dodatnih sredstava kojima bi Uprava za indirektno oporezivanje BiH mogla da kupi poslovni prostor u zgradi u centru Banjaluke u vlasništvu Grand Trade Mile Radišića.

Rok do kada važi ponuda je 30 septembar. Branislav Borenović poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH podsjeća da su zaključci Narodne skupštine jasni. Nema odlučivanja u zajedničkim institucijama.

Zaključci su usvojeni na posebnoj sjednici nakon nametanja takozvanog Inckovog zakona.

Mile Radišić čiji Grand Trade je jedini ispunjavao uslove konkursa i ponudio Upravi za indirektno oporezivanje prostor za gotovo 100 miliona maraka sa PDV-om inače je kum Milorad Dodika lidera SNSD-a a koji je na nivou Bih u koaliciji sa HDZ BiH i SDA.

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje Miro Džakula je, inače, kadar HDZ BiH. U Upravi za indirektno oporezivanje kažu da su oni sve što su imali reći na temu kupovine zgrade rekli. Oni insistiraju na tome da im Grand Trade nudi prostor ispod cijene.

U ovoj upravi tvrde i da jednostavno nemaju drugog rješenja osim onog koje nudi Grand Trade.

UIO godinama na računu za kupovinu i opremanje poslovnog prostora ima nešto manje od 40 miliona maraka. Novac koji im nedostaje do 98,5 miliona koliko im treba za prostor u zgradi Grand Trade traže od Savjeta ministara.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Е

25.09.2021 18:21

Треба то мало убрзати док се још нисмо одцијепили.

ODGOVORITE
Name

Prolazio sam tuda

25.09.2021 19:12

Svaki dan, a o zgradi sam cuo da i nije bas iskoristena, bila neka kopirnica. Stanovao sam par desetina metara dalje.

ODGOVORITE
Name

NR

25.09.2021 21:52

Kakav savjet ministara. Dodik kaže da su oni pomoćni organ. Pa viši organ Skupština BiH je to zabranila.

ODGOVORITE