Produžen pritvor Belivuku i ostalim pripadnicima grupe

Specijalni sud u Beogradu ponovo je danas produžio pritvor pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za još 30 dana.

Srbija 24.09.2021 | 17:37
Produžen pritvor Belivuku i ostalim pripadnicima grupe

Od 30 optuženih njih 27 se nalazi u pritvoru i svima je priodužen pritvorm, sapštio je sud.

Na rešneje o produženju pritvora optuženi i njihovi advokati imaju pravo da izjave žalbu u roku od tri dana od prijema rešenja.

Protiv ukupno 30 optuženih u ovom lsučaju, optužnica je podignuta 30. jula i sada se nalazi u sudu koji treba da odluči da li će je potvrditi.

Kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića optužnicom je na teret stavljeno zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaja droge i oružja, kao i jedna otmica i jedno silovanje mladića.

Pored Belivuka i Miljkovića optužnica je podignuta i protiv Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejan Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje Ðurića, Nemanje Lakičevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejica, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava Ðordevića, Alekse Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

Od njih 30, trojica nisu u pritoru. To su Bojan Hrvatin, Vladimir Dimitrijević i Vojislav Ðordević.

Grupa se tereti da je od početka 2019. do hapšenja u februaru ove godine delovala pod velom Partizanove navijačke grupe “Principi”.

Pripadnici grupe su , kako se sumnja, delovali po uputstvima vođa grupe, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su im davali naloge gde, kada i na koji način treba da se otme i liši života, kao i gde će se droga stavljati u protmet...

Naloge su prenosili mahom preko aplikacije “Skaj”.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Nole

24.09.2021 18:18

Kakav pritvor vise.Pa koliko dokaza vam treba da nekog osudite na dozivotnu robinu.Zar nije dovoljno jeeno ubistvo.Sram vas bilo...

ODGOVORITE
Name

Vidis

24.09.2021 18:23

Grupe. A daleko im kuca bila.

ODGOVORITE
Name

Za Nole

24.09.2021 20:44

Slazem se,sve sto ste napisali od rijeci do rijeci.To se resava bez mnogo medijske pompe.Osuditi tu bagru,da vise dana bijeloga ne vide.Fuj sramote.

Name

Gnusno

25.09.2021 01:11

Dr Golica, koji je spasio stotine zivota vode kao zivotinju sa zavrnutim rukama i spustenom glavom a ovaj izopaceni manijak, samo sto ne skakuce pored njih.FUJJJ.

ODGOVORITE