Bijeljina danas obilježava Dan grada

Bijeljina danas obilježava Dan grada, ustanovljen u znak sjećanja na godišnjicu oslobođenja od fašističkog okupatora u Drugom svjetskom ratu.

Republika Srpska 24.09.2021 | 15:01
Bijeljina danas obilježava Dan grada

Tim povodom je organizovan prijem za borce Narodnooslobodilačkog rata, predstavnike SUBNOR-a i poštovaoce antifašističke borbe.

- Ne smijemo zaboraviti velike žrtve i borbu naroda protiv fašizma kao najvećeg zla u istoriji. Ova ideologija i sve što ja izazvala bila je ogromna opasnost za čitavo čovječanstvo i dan kada je Bijeljina oslobođena od tog zla jedan je od najznačajnijih datuma u istoriji Semberije - istakao je savjetnik gradonačelnika Radoslav Ostojić.

Predsjednik skupštine Aleksandar Đurđević podsjetio je da je Semberija dala važan doprinos u borbi protiv fašizma i da je iz Bijeljine poginulo oko 1.800 boraca i žrtava fašističkog terora.

‐ Na današnji dan 1943. godine, Bijeljina je prvi put oslobođena od fašističkog okupatora. Ovaj datum će ostati upisan u slobodarsku i antifašističku istoriju našeg kraja ‐ naglasio je Đurđević.

Obilježavanju Dana Grada prisustvovale su brojne delegacije udruženja boraca, potomaka i poštovalaca tekovina Narodnooslobodilačkog rata, među kojima su bili gosti iz Sremske Mitrovice, Inđije, Rume, Šida, Novog Sada, Vukovara, Srebrenika, Gradačca, Novog Sada, Brčkog, Šekovića, Jarka, Manđelosa, Laćarka i Кraljeva.

Predsjednik gradske organizacije SUBNOR Mihajlo Vidić je ocijenio da je uspostavljena dobra saradnja sa Gradskom upravom u okviru koje su, između ostalog, vraćene biste narodnih heroja u Gradski park.

- Nadamo se da ćemo ovu saradnju nastaviti i da ćemo zajedno održavati spomenike iz Narodnooslobodilakog rata i tako poslati poruku mlađim generacijama da životi dani u borbi za slobodu nisu bili uzalud – poručio je Vidić.

Nakon prijema, predstavnici rukovodstva Grada, bijeljinskog i gostujućih SUBNOR-a odali su poštu i položili cvijeće na spomenike narodnim herojima iz Bijeljine.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Do kraja

24.09.2021 13:13

Naseg radnog staza. Nek sa nama bude reciklaza.

ODGOVORITE
Name

seljober

24.09.2021 13:50

Mašala partizana što se dobro drže.

ODGOVORITE
Name

Re

24.09.2021 21:58

Pa da znaš Tito je svoje borce itekako nagradio borackim penzijama i mnogim privilegijama a ne kao mi sada. Možemo mastati samo.

Name

Mislim

24.09.2021 21:56

Treba da poštujemo svakog borca koji je učestvovao u oslobodjenju Bijeljine sli i sve borce NOR iz 2. Svjetskog rata. Postovati i borce za RS iz posljednjeg odbrambenog rata na ovim prostorima. Sve su to naši ljudi hrabri i pozrtvovani u odbrani domovine i svetinja u njoj.

ODGOVORITE
Name

Mislim da

24.09.2021 23:41

...si glup! Htjeli ste Bosnu sa ustašama da djelite, a ko fol vam neprijatelji? Vi ste islamofobi!

Name

Posteno

24.09.2021 23:43

Đe doktor,aman ne voli petokraku? Alergičan na obrijanu vojsku.Drma mi se,drma mi se,na šubari cveće...

ODGOVORITE