Treća noć na Brnjaku i Jarinju protekla mirno

- Građani nezadovoljni odlukom Prištine o zamjeni registarskih tablica na vozilima četvrti dan protestuju na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, gdje su raspoređene specijalne jedinice kosovske policije Rosu.

Srbija 23.09.2021 | 08:14
Treća noć na Brnjaku i Jarinju protekla mirno

Na administrativnim prelazima Jarinje, Brnjak i Merdare situacija je mirna, ali napeta, prenosi RTS.

Trenutno na Jarinju nema automobila, dok čeka šest kamiona, a na sjever pokrajine i dalje se može jedino pješice.

Prevoz vozilima je moguć jedino na prelazu Merdare.

Tokom protekle noći dovezeno je još kamiona na blokadu koja je duga oko tri kilometra.

Građanima na blokadama stigla su drva kako bi se zagrijali, a sa njima su sinoć bili i čelnici Srpske liste i gradonačelnici sa sjevera Кosmeta.

Lokalni portali prenose da je diplomata iz zemlje EU, koja nije priznala samoproglašenu nezavisnost Кosova, sinoć prijavio pokušaj napada, pošto je jedna osoba pokušala sa automobila da im ukloni diplomatske tablice koje je izdao Beograd.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u Budimpešti, rekao je da Aljbin Кurti svojim pozivima da obje strane ukinu odluke o probnim tablicama "prodaje maglu", a sve s cinjem da Srbija prizna samoproglašenu nezavisnost Кosova.

Privremene vlasti u Prištini u ponedjeljak, 20. septembra, uputile su na Jarinje i Brnjak specijalne jedinice policije Rosu, kako bi obezbijedile početak primjene jednostrane odluke da se uvedu probne tablice za sva vozila koja ulaze na teritoriju Кosova i Metohije iz centralne Srbije.

To je izazvalo zabrinutost i uznemirenost kod Srba i oni su blokirali puteve koji vode ka administrativnim prelazima. 

(Srna Foto: Kosovo online)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dzoi

23.09.2021 07:03

Ovi nrmaju sta da rade pa piju rostiljaju citavu noc.

ODGOVORITE
Name

Ne Kontam

23.09.2021 07:30

Sve ovo zbog tablica, ma nije moguće. To bi Mile riješio za čas, kao onomad kod nas. Ja nemam pojma šta piše na mojim tablicama, i vama preporučujem da ne zagledate puno u njih.

ODGOVORITE