Udario medicinsku sestru zbog davanja vakcine

Policija u kanadskoj provinciji Kvebek traga za muškarcem za kojeg se sumnja da je udario medicinsku sestru u lice jer je njegovoj ženi dala vakcinu protiv virusa korona bez njegovog pristanka, rekao je danas portparol policije.

Svijet 22.09.2021 | 20:42
Udario medicinsku sestru zbog davanja vakcine

Kako navodi agencija Rojters, muškarac se u ponedjeljak ujutru suočio s medicinskom sestrom u kancelariji apoteke u gradu Šerbruk, koji se nalazi oko 155 kilometara jugoistočno od Montreala, gdje je ona bila zadužena da daje vakcine, rekao je portparol policije Martin Karier.

"Naš osumnjičeni je ušao u kancelariju i počeo da viče na medicinsku sestru", rekao je on.

Portparol policije je dodao da se činilo da je čovjek bio šokiran što je njegova supruga vakcinisana u apoteci "bez njegovog ovlašćenja", a onda je udario medicinsku sestru u lice.

Medicinske sestre širom svijeta su se suočile sa slučajevima zlostavljanja ujedno i sa izgaranjem na poslu zbog duge borbe protiv virusa korona, kažu zdravstveni zvaničnici.

Protesti protiv vakcinacije širom Kanade pojačali su se uoči ovonedjeljnih saveznih izbora, podsjeća Rojters.

Premijer oblasti Kvebek Fransoa Lego izjavio je da će njegova vlada pokušati da donese poseban zakon već u četvrtak kako bi se spriječilo da demonstranti protiv vakcinacije protestuju blizu škola i bolnica, te da će tražiti da se oni novčano kazne.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Covjek o necovjeku

22.09.2021 20:45

Mora daje clan sekte bahat i pokvaten

ODGOVORITE
Name

Novinska navodjenja

22.09.2021 21:06

Osiromasi zavadi vladaj. Ozbiljni izazovi su novi stanadrdi u medijima.

ODGOVORITE