Žika iz Zane živeo je sa Marinom u istom stanu, a zbog jedne pesme mu je zapretila!

Frontmen grupe "Zana" Zoran Živanović Žika je s Marinom Tucaković radio i družio se više od 40 godina, a nakon njene smrti koja ga je veoma pogodila, sa suzama u očima je ispričao neke pojedinosti.

Zabava 21.09.2021 | 16:29
Žika iz Zane živeo je sa Marinom u istom stanu, a zbog jedne pesme mu je zapretila!

Žika je naveo da, iz poštovanja prema porodici, više neće govoriti o Marini niti tim povodom gostovati u emisijama.

"Dodirni mi kolena" je prva velika pesma koju je Marina uradila, a koja je proslavila grupu "Zana" i od tada datira veliko prijateljstvo između Marine i Žike.

Marina Tucaković
FOTO: DRAGAN KADIĆ

"Upoznali smo se neke '79. u tom nekom studiju, gde je ona nešto osetila i sad, evo, već dva dana razmišljam šta bi bilo da se nismo sreli?", rekao je teška srca Žika i prisetio se nekih anegdota i zajedničkog života.

"Ona je kasnila s tekstovima, nije bilo tehnologije, bila je '1981. godina. Pred ulazak u avion momak mi je doneo tekstove, ja sam sedeo u avionu i čitao i vidim 'Dodirni mi kolena' i pomislim šta je ovo?! Nazvao sam je, rekao da je malo glup tekst i ona mi je rekla da nećemo više raditi ako ga ne uzmem...", ispričao je Žika u Jutarnjem programu TV Prva.

Rekao je da sve situacije s Marinom koje pamti ne mogu ni u 15 života da stanu, te otkrio da su Radovan, Marina i on živeli u istom stanu.

Marina Tucaković
FOTO: PRINTSCREEN

"Zajedno sedeli, radili, živeli, ona je kuvala klopu u kuhinji. Uzela je rakiju i stalno prosipala, rakija je smrdela u stanu, jer kao, kako je govorio narod - biće para. Ona je bila vrhunski kuvar, to su klope koje su bile ozbiljne."

"Toliko je bila pozitivna. Nikada ružna reč ni pred kim. Nikada. Velika duša. Imala je te lucidne momente u glavi. U poslednjih možda dva meseca doneo sam joj jednu pesmu, jer Jelena nije mogla da se izbori s pesmom. Rekla mi je nosi ovo Marini ili Bajagi... Osećam da je velika pesma, znate, i očigledno je Jelena zabagovala. I ja sam odneo Marini, ona je samo uzela tu pesmu i rekla: 'Odlično, pusti me da razmišljam'. I nažalost, nije završila. Ta pesma će biti urađena i posvećena njoj, Jelena će naći način da to završi, kao što će i čitav koncert 25. septembra biti posvećen njoj. Jer ne može drugačije", najavio je Žika i nastavio:

"Čuo sam se juče s Futom. Ne umem da vam objasnim svoj osećaj povodom toga. Ovo su najteži dani za njega i Laću, ti prvi dani... Samo treba da se drže jedan drugog i da nastave život. Ja znam da je Futa čvrst momak, gon je pokazao neverovatnu ljubav prema toj ženi. Ne znam da li znate šta je Futa radio za nju. To su godine borbe u borbi s tom bolešću, gledaš voljeno biće kako se muči. Ta muka se završila njenim odlaskom. Bog neka mi oprosti, mislim da se odmorila. Ali duša je večna, ona neće otići nikada", poručio je Žika.

Žika Zana, Marina Tucaković
FOTO: PRINTSCREEN/PRVA TV

(Kurir.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar