Dodik je agresivno doveo do krize, pa neka rješava

"Nek gospoda iz SNSD-a, SDA i HDZ-a, kojima odgovara ova kriza, sjednu i dogovore se kako prevazići ovu krizu. Njima ovo odgovora jer se najbolje snalaze u krizama, odgovara im kriza koja je na ivici sukoba jer oni znaju da vladaju samo u takvim situacijama. Loptica je u dvorištu Milorada Dodika. Mogu se složiti s Vama da je on svojim agresivnim izjavama vjerovatno dijelom doveo do ovoga. E pa nek danas agresivno ponudi i rješenje nastale krize."

Republika Srpska 20.09.2021 | 20:25
Dodik je agresivno doveo do krize, pa neka rješava

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić smatra da posao državnog poslanika nije da prisustvuje jednoj ili dvjema sjednicama u toku mjeseca.

"Posao državnog poslanika je da bude u narodu, među narodom, da vidi šta je problem u državi, šta je problem njegovog naroda, kako da pomogne tom narodu. Tako da ja osjećam da radim", ističe Nešić za FTV.

Kaže da je ovoj godini i na kraju prošle u više navrata ukazivao na problem budžeta.

"Nije odgovornost na opoziciji, što DNS i jeste, nego je odgovornost na vladajućim političkim partijama, prije svega na SNSD, SDA i HDZ. Oni su odgovorni i za krizu koju trenutno imamo i za to što budžet nije usvojen. Da ima imalo morala ovakav Savjet ministara bi davno pao. Mi danas nismo bili na sjednici jer smo u NSRS-u usvojili zaključke i ja sam to danas jasno rekao", naveo je on.

Odgovarajući na pitanje kako vidi rješenje problema Nešić odgovara da je rešenje problema kompromis.

"Treba da nađemo rješenje koje će zadovoljiti sve narode koji žive u BiH, a ne samo jedan narod. Rješenje problema je demokratija koja je potrebna i Srbima i Bošnjacima i Hrvatima. Rješenje je da zakone donose izabrani predstavnici, a ne neki tuđi visoki predstavnici. Nametnuti zakoni nas nigdje ne vode. Ni u jednom od 14 prioriteta Evropske komisije nije postavljeno da se dogovorimo oko Krivičnog zakona. Ne postoje uslovi da učestvujemo u odlučivanju na nivou BiH. Mi ne blokiramo ništa", naglasio je.

On tvrdi da se u Sarajevu i svuda vodi pogrešna politika jer nije opozicija stala uz Dodika, već uz Republiku Srpsku i sprski narod.

"Nema ovdje nikakve podrške Dodiku. Ima neupitnost Republike Srpske."

Ističe da se kompromis može postići razgovorom, ali da ne može opozicija preuzeti te aktivnosti.

"Nek gospoda iz SNSD-a, SDA i HDZ-a, kojima odgovara ova kriza, sjednu i dogovore se kako prevazići ovu krizu. Njima ovo odgovora jer se najbolje snalaze u krizama, odgovara im kriza koja je na ivici sukoba jer oni znaju da vladaju samo u takvim situacijama. Loptica je u dvorištu Milorada Dodika. Mogu se složiti s Vama da je on svojim agresivnim izjavama vjerovatno dijelom doveo do ovoga. E pa nek danas agresivno ponudi i rješenje nastale krize", kazao je Nešić, koji je i poslanik u Predstavničkom domu BiH.

(BN)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Zoran 91

20.09.2021 18:42

Uzeleo se Nesic rada u institucijama BiH.

ODGOVORITE
Name

Imam ja bolje rjesenje

21.09.2021 05:59

Sve koji ne rade svoj posao a primaju platu poslati na biro i zabraniti dalju politicku kandidaturu. Poceti od drzavnih parlamentaraca koji trebaju donositi dobre zakone za bolji zivot gradjana, ne Srba, Hrvata, Bosnjaka i Ostalih, vec svih Gradjana. Vi to gospodo politicari ne radite od 1990.godine. Za par mjeseci bi postali normalna drzava

Name

Ti što imaš bolje rješenje

21.09.2021 07:36

Nije problem to što kažeš, ali onda VP ne treba da donosi zakone, nego izabrani ljudi.

Name

BH Jalovina

20.09.2021 18:51

I jeste jad i kriza. A kome je sve svedno, krize nema ni jedne ni druge. Mada jalovina BH je destruktivna i vise djeluje na ... ustanovu.

ODGOVORITE
Name

Alis

20.09.2021 18:57

Ovaj Nešić ispade pravi političar i njegove su izjave čiste i ispravne. Svaka čast Nesicu. Nema lupetanja, lajanja, ružnih rijeci. Odgovorno ponašanje jednog predsjednika Stranke.

ODGOVORITE
Name

BL

20.09.2021 19:19

Bravo Nesicu, to je vodja opozicije i pravi patriota. Svima covjek sve odgovori svaka cast kralju.

ODGOVORITE
Name

Srdjan

20.09.2021 19:21

Nesicu prava politika je to. Svaka ti cast sve na svome mjestu kratko, jasno i tacno. Sa ovakvim politicarima se ide u buducnos.

ODGOVORITE
Name

Mujo Sarajevo

20.09.2021 19:22

Moram priznati da jaran ispravno sve rijece. Mladi ljudi moraju doci na vlast u BiH.

ODGOVORITE
Name

hm

20.09.2021 19:45

rudonja ovo sve radi da bi ga smjenili i da ispadne heroj

ODGOVORITE
Name

Srbac

20.09.2021 20:03

Bravo za Nenada i puna podrska za politiku koju vodi i predstavlja. DNS je buducnos i pokretac boljega u RS.

ODGOVORITE
Name

Obicni gradjanin

20.09.2021 21:19

O kakvoj krizi pricamo? Meni je isto..ujutro ustajem, idem na posao kao i obicno, djeca u skolu, gledam kako da navucem mjesec sa parama..

ODGOVORITE
Name

Djomla

21.09.2021 05:14

A ti obilazis narod,dodjes samo gdje imas siguricu

ODGOVORITE
Name

REMBRANT

21.09.2021 06:24

ZLIKOVAC LAKTASKI i njegov nakot i kumovi su pokrali 2 milijarde nasih para.BURLETU sada odgovara rat.samo rat moze prikrit pljacku a on ce da uziva u poharanom.naravno narod ce u majku srbiju da naseli pogranicne djelove oko kosova.ZATO ZLIKOVCA i podrzavaju srbijanske vlasti.eto to vam je scenario.aj zdr

ODGOVORITE