Ljupka je bila najveća Erina ljubav i dobili su troje dece!

Folk pevač Era Ojdanić u svojoj karijeri bio je miljenik mnogih žena, a kako je i sam više puta isticao bio je sa mnogim u ljubavnoj romansi.

Zabava 19.09.2021 | 19:14
Ljupka je bila najveća Erina ljubav i dobili su troje dece!

Ipak, jedna žena za koju mnogi i ne znaju ima specijalno mesto u njegovom srcu. U pitanju je jedna Ljupka, a Era je izneo detalje ljubavi kada je imao samo 19 godina.

Era Ojdanić
foto: Marina Lopičić

"A evo kako sam upoznao moju Ljupku. Moram da ti priznam, ona je bila moja jedina i najveća ljubav... Dobro, dobro, sve ono ostalo sa ženama bilo je prolazno. To i nemam šta da ti pričam. Bio je Spasovdan, vašar u Stepojevcu, postavljena šatra, a ja sviram. Okupili smo se tu svi mi seoski muzikanti i svakoga četvrtka pogađamo svirke. Tu smo bili mi, standardna ekipa koja je svirala ispraćaje, vašare, svadbe... I jednog četvrtka tu se pojavi ekipa iz Jagodine, s kojima je bila i jedna devojčica koja svira harmoniku. Ta devojčica bila je moja pokojna Ljupka", pričao je Ojdanić u ispovesti i dodao:

Era Ojdanić
foto: Kurir

"Znaš kako, Ljupka i ja smo se upoznali to veče i brzo posle toga venčali. Imao sam 19 godina dok je ona imala samo 16 te 1966. Tada je sve to bilo tako na brzinu, upoznamo se, počnemo da sviramo zajedno i ja se oženim. Oženim se njome u proleće, a iste te godine u septembru idem u vojsku. Moja pokojna majka i moja Ljupka došle su mi na zakletvu. U Ajdovščinu, u Sloveniji. Dok sam bio u vojsci 18 meseci, Ljupka je ostala da živi sa mojim ocem i majkom. E, kad sam 1968. završio služenje vojnog roka, zajedno sa mojom pokojnom suprugom napravio sam ekipu i nastavio da sviram. Roditelji smo postali te godine, rodila se Jasmina, 1970. dobijem Milenu i 1971. godine Dragutina, koji je i sada ovde, eno za onim stolom."

Era Ojdanić
foto: Kurir

(Kurir.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar