Milijev advokat: Ceca duguje stotine hiljada evra

Javnost je pre nekoliko dana mogla da čuje u emisiji "Zvezde Granda" da je Svetlana Ceca Ražnatović rekla da je na sudu sa Aleksandrom Milićem Milijem jer joj duguje brdo para.

Magazin 17.09.2021 | 13:16
Milijev advokat: Ceca duguje stotine hiljada evra

S obzirom na to da kompozitor ne želi da komentariše ovu situaciju sa Cecom i da smatra da " Zvezde Granda" nisu pravo mesto da se iznose takve stvari, pozvali smo njegovog advokata Milana Jakšića koji nam je poslao saopštenje i objasnio zbog čega je došlo do sudskog spora.

- Povodom neistinitih i neosnovanih novinskih natpisa koji su se pojavili u vezi sudskog spora izmedu, mojih klijenata, društva Miligram music i Aleksandra Milica sa jedne strane i društva Ceca Music sa druge strane, želim da upoznam javnost sa realnim cinjenicnim stanjem tog spora.

Naime, u periodu od 2004. do 2013. godine moj klijent je uložio u projekte vezane za interpretarora Svetlanu Ražnatovic blizu 2.000.000 evra, a koji obuhvataju proizvodnju i izdavanje fonograma (za sedam izdanja) i koncerte na Ušcu, što je sve moj klijent organizovao i finansirao. Za sve placeno od strane mog klijenta postoji uredna dokumentacija koja je jednim delom dostavljena sudu a po potrebi može biti dostavljena i javnosti kako se ovakvi i slicni neistini navodi ne bi pojavljivali u medijima i urušavali ugled mog klijenta - kaže on i dodaje:

- S obzirom da je moj kiljent na svih sedam izdanja finansirao i organizivao proizvodnju fonograma, a što su zakonski uslovi za sticanje svojstva proizvodaca fonograma, on se po zakonu smatra vlasnikom tih fonograma i kao takav se registrovao kod nadležne organizacije koja registruje proizvodace fonograma.

U skladu sa ugovorom potpisanim izmedu mog klijenta i Ceca Music, moj klijent imao je obavezu da proizvede fonograme i plati sve troškove proizvodnje i izdavanja fonograma dok je svaki od ugovaraca ostvarivao pravo na 50% ostvarenog prihoda od izdavaštva. Tokom saradnje moj klijent je po tom osnovu isplatio oko 800.000 evra privrednom društvu Ceca Music, za šta takode postoji uredna dokumentacija koja je na raspolaganju.

Advokat napominje da su pokušali sa Cecom ovu situaciju da reše mirnim putem, ali je ona odlučila drugačije.

- Problem se pojavio kada je društvo Ceca music, bez saglasnosti mog klijenta (kao proizvodaca fonograma na 7 izdanja i kao autora na preko 1300 video zapisa koji se nalaze na youtube kanalu Svetlana Ceca Raznatovic i na digitalnim platformama) pocelo da eksploatiše fonograme i autorska dela mog klijenta na youtube kanalu Svetlana Ceca Raznatovic i na digitalnim platformama. Po izveštaju koji je dao sam provajder društva Ceca Music to društvo je na ovaj nacin prihodovalo nekoliko stotina hiljada evra. I pored cinjenice što je moj klijent privrednom društvu Ceca music uredno islatio 50% ostvarenog prihoda, društvo Ceca music uporno odbija da isplati nadoknadu mom klijentu koja mu pripada od eksploatacije koju godinama vrši na youtube kanalu Svetlana Ceca Raznatovic i digitalnim platformama, pri cemu za istu eksploataciju ne postoji pravni osnov niti saglasnost mog klijenta.

Dakle, moj klijent je ispoštovao svoj deo dogovora, dok je društvo Ceca music oštetilo mog klijenta za ozbiljan novcani iznos, a zatim bez ikakvog osnova podnelo tužbu protiv njega.

U više navrata pokušali smo da na miran i civilizovan nacin rešimo postojeci problem ali i pored svih napora u tome nismo uspeli. Nadam se da ce razum ipak prevladati i da ce dugogodišnji uspešni saradnici doci do dogovora, koji je jedino pravo rešenje - Zaključio je Milijev advokat Milan Jakšić.

(Kurir)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

narod

17.09.2021 13:21

nemojte, pa to je "srpska majka"... pljuc

ODGOVORITE
Name

Sima

17.09.2021 13:29

Ceca lopovcina

ODGOVORITE
Name

Hhk

17.09.2021 13:40

Ceca lopuža. Imala je od koga i učiti.

ODGOVORITE