Potrebna pomoć porodici Avram iz Kalinovika

Radomir i Tijana Avram imaju sedmoro djece, sedam kćeri. Najstarija ima 16, a najmlađa četiri godine.

Republika Srpska 10.09.2021 | 20:05
Potrebna pomoć porodici Avram iz Kalinovika

Opština Kalinovik prije nekoliko godina pomogla im je da naprave kuću ali su radovi, očigledno, urađeni loše i polovično pa je kuća puna vlage.

Radomir nema sredstava da to sanira od svoje plate.

,,Radim na farmi ovdje u Kalinoviku.Plata nije loša, hiljadu maraka,ali za nas devetoro to nije dovoljno ni za režije i hranu,a djecu treba i obući i školovati'', kaže Radomir i dodaje da mi je naveća želja da uradi izolaciju i fasadu na kući jer je kuća hladna i puna vlage.

,,To mi je prioritet ali od plate nikako ne mogu da uštedim za to.Pred izbore su dolazili neki iz Banjaluke,pitali šta nam treba.Rekao sam fasada,obećali su to uraditi ali se nikada više nisu pojavili'', ističe Radomir.

Suruga i majka Tijana nije zaposlena, a sve i da ima posla ne bi mogla raditi od obaveza oko devotočlane porodice. Najveća joj je želja da saniraju kuću i da je malo opreme.

,,Vlaga je ogromna. Stalno držim otvoren prozor da pokušam to da isušim da mi djeca ne spavaju u sobi punoj vlage'', kaže Tijana i dodaje da bi voljela i da opremi namještajem sobe za djevojčice da ne moraju više spavati na podu.

BN televizija već je izvještavala o porodici Avram, koja trenutno skromnu pomoć dobija jedino od crkve.

Vidjevši našu priču predsjednik DNS-a Nenad Nešić odučio je da im pomogne. Za najstariju, od sedam sestara Avram, Snježanu koja pohađa srednju ugostiteljsku školu u Istočnom Sarajevu, obezbijedio je smještaj i sve ostalo neophodno za život. Za koji dan u domaćinstvo Avram stići se i nophodna bijela tehnika.

,,Uslovi u kojima živi ova porodica su poraz ove vlasti i poraz ovog društva. Moramo im omogućii da imaju dostojan život'', ističe Nešić i dodaje da će učiniti sve da im pomogne.

,,Hvala ovim divnim roditeljima koji se, iako teško žive,brinu o sedmoro djece.Šest od sedam kćerki pohađaju školu,sve su zdrave i lijepe. Naše im da im pomognemo na svaki način jer je to naša budućnost'', kaže Nešić i dodaje da je sramota da do sada ovoj devetočlanoj porodici već nisu pomogli predstavnici vlasti.

Nešić tvrdi da će nakon, kako kaže, promjena iduće godine nova vlast usvojiti zakon po kojem će svaka majka četvoro i više djece iz budžeta Republike Srpske primati naknadu u visini prosječne plate.

Do tada pomozimo svi porodici Avram.

kontakt za pomoć porodici Avram

Radomir Avram  + 387-(0)66-358-911

(BN)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Draško

10.09.2021 18:23

Ne razumijem. Dodik kumovao bogatoj višečlanoj porodici, a ovu porodicu niko ne vidi. Mogao bi predsjednik NS RS Čubrilović kumovati, nakrao se, ima se ili nosati Djokić.

ODGOVORITE
Name

zoki

10.09.2021 18:55

Cuj to, prvi put cujem da i Cubrilo hoce ukrasti

Name

Boro

10.09.2021 19:26

Što samo njih nabrajaš i prozivaš?Mogao bi i ti,i tvoje komšije prikupiti neka sredstva pa odnijeti ljudima.Human treba biti svako,a ne samo vlast.Da je tako,ne bi se oni morali nikom obraćati,do sad bi imali fasadu da je narod humaniji.

Name

Nesicu

10.09.2021 18:25

Bravo

ODGOVORITE
Name

hm

10.09.2021 18:32

opet ce oni za dodika glasat

Name

Re

10.09.2021 20:31

I treba...za koga bi drugog?!Većina nas isto.Kad vidim ove ostale,on mi je opet najbolji.

Name

Паук

10.09.2021 19:42

Обавезно помоћи, а ови гаримуди из власти да се испрсе и помогну, поготово Додик.

ODGOVORITE
Name

Decko

10.09.2021 21:35

Ne shvatam sto se je.u ako nemaju cime da hrane gladna usta! Prestanite prositi!

ODGOVORITE
Name

Re Decko

10.09.2021 22:00

Oni su za svoj rod i drzavu dali puno,rodili su divnu djecu,obezbjedili stanovnistvo drzavi da bi funkcionisali kao narod,da nas bjela kuga ne iskorjeni.Nisu oni krivi sto su nam plate kao socijalni dodatak.Dali su sigurno ovoj drzavi vise nego ti.Takvi kao ti ubijaju djecu,abortusima,drogom u saobracaju...i zato zacepi.Neka su zivi i zdravi,Bog ce da ih cuva,i da ih nagradi.Kad gospoda moze da prosi kredite od MMF,mogu i oni da dobiju fasadu.

Name

Decko

10.09.2021 22:23

Prvo, ne poznajes me, drugo -dvoje troje djece vise nas ipak nece spasiti bijele kuge, jer ce vecina njih iseliti zbog nedostatka novca, sigurnosti i korupcije! Eto, napravi ih ti dvadeset -opet stanje ostaje isto!

Name

Djeca nam se radjala

11.09.2021 07:01

Bez toga nema buducnosti nego upravo iseljavanje vec odradlih i pustos......

Name

Iz Kalinovika

11.09.2021 06:09

Mi radimo za platu. Ne za placu..Kod nac niko neplace.

ODGOVORITE
Name

Eeeeeeee,jadna"državi"

11.09.2021 06:32

Šta si doživjela,da ti građani prosjače za osnovne životne potrebe!Fuuuujjjjjjjj!!!

ODGOVORITE
Name

Snezana

11.09.2021 07:20

Svaka čast dobri covječe! Mogu pricati za Nešica sta hoce, ali ovaj čovjek jedino iskreno prica i bori se za narod.

ODGOVORITE
Name

Istina

11.09.2021 13:35

Svaka cast pa ste obisli i pomogli ovu porodicu. Da li znate da Vas odbornik u toj opstini djeluje zajedno sa istim tim Debom koga Vi prozivate? Mislim da bi trebali da povedete racuna ko su Vam odbornici i da oni ne djeluju usaglaseno sa Vasim politickim stavovima.

ODGOVORITE