Šta su Dodiku pisali aktivisti SNSD-a iz Foče?

Zadnje je došlo doba čim se aktivisti SNSD-a obraćaju meni da objavim njihovo pismo/Zahtjev Miloradu Dodiku, šefu Crvene Sekte, u kojem navode brojne kriminalne radnje Aleksandra Kovača, direktora Nacionalnog parka “Sutjeska” i zahtijevaju njegovu smjenu.

Republika Srpska 06.09.2021 | 17:29
Šta su Dodiku pisali aktivisti SNSD-a iz Foče?

Piše: Slobodan Vasković

Očito je da se u Režimskim medijima mogu oglasiti samo oni članovi Dodikove nekadašnje stranke, koja se poodavno pretvorila u Sektu, što bezrezervno, bezuslovno i bez ikakvih pitanja trpe i/ili podržavaju sve antinarodne poteze Vođe. Svako drugo mišljenje i unutar Crvenih Sektaša je zabranjeno i ne smije se javno publikovati.

Upravo zbog toga objavljujem Zahtjev aktivista SNSD-a Foča Miloradu Dodiku kojim traže smjenu Kovača.

Zahtjev Dodiku uputili su 14.08. ove godine, ali još uvijek, kako tvrde, nisu dobili nikakav odgovor.

Zahtjev je zaista zanimljivo pročitati, jer svjedoči o bahatom, kriminalnom ponašanju Kovača, jednog od bezbrojnih, sličnih kao jaje jajetu, Dodikovih “menadžera” koji se, primarno pljačkaju, a da bi se zaštitili i zastrašili sve koji se tome protive, okružuju se kriminalcima. Pravi raritet je da o tome svjedoče članovi SNSD-a!!!

Aktivisti SNSD-a upozoravaju Dodika da se ta stranka u Foči topi, te da SDS i PDP sve više jačaju i preuzimaju primat.

Osim galopirajućeg osipanja članstva, aktivisti SNSD-a ukazuju i da, dolaskom Kovača na mjesto direktora, radnici ne primaju plate i nalaze se na ivici egzistencije. 

Uz to, Dodiku ukazuju da Kovač tvrdi da će mu “Branislav Okuka-Crni sa Vama (Dodikom, op.aut.) završiti desetomilionske donacije za NP Sutjesku, a svi znamo da i ako se takve donacije i dese, kako one i završe”!

“Poštovani predsjedniče, znamo da kum nije dugme i kojom linijom je Kovač imenovan, ali sav kriminal i bahato ponašanje Kovača ići će samo na Vaš račun i račun naše stranke”, jedna je od najinteresantnijih konstatacija u Zahtjevu aktivista SNSD-a.

 

 Kum o kojem je riječ je teški kriminalac Veljko Vukelić, pripadnik međunarodnih zločinačkih organizacija, o kojem sam napisao niz tekstova.

Činjenica je da tamo gdje Vukelić dođe sa svojim "kadrovima" ostaje samo spržena zemlja, te je za očekivati da Kovač, po njegovom nalogu, u potpunosti uništi NP “Sutjeska”.

Kovača snažno podržava Ministroid Srebrenka Golić koja mu se dovorava kako bi se dodvorila Vukeliću koji sa Dodikom vedri i oblači u brojnim dijelovima Republike Srpske i to do mjere da se u tim mjestima zauvijek smrači nakon njihovog toksičnog udara.

Očito je i Kovač u toj funkciji - uništenja NP “Sutjeska”.

S obzirom na to da su mi se aktivisti SNSD-a vrlo pristojno obratili i zamolili me da objavim njihov Zahtjev Dodiku, uzvraćam im informacijom da je Dodik naredio da se uhapsi Kovačev prethodnik na funkciji direktora Dejan Pavlović i da mu ne pada na pamet da smijeni štetočinu Kovača. 

U nastavku objavljujem Zahtjev aktivista SNSD-a za smjenu Aleksandra Kovača sa pozicije direktora NP “Sutjeska” u potpunosti i bez ikakvih izmjena.

PREDMET: Zahtjev za smjenu Aleksandra Kovača direktora JU Nacionalni park „Sutjeska“

SNSD Foča, Ul. 9.Maja, Foča Tel. 058 220 950

ZA: Predsjednika SNSD-a G-dina Milorada Dodika 

Poštovani predsjedniče,

Već duže vrijeme želimo da Vam se obratimo povodom negativnih dešavanja u Nacionalnom parku „Sutjeska“ nakon što je na mjesto direktora ove ustanove imenovan kontroverzni beogradski privrednik i po lošem glasu u javnosti poznat Aleksandar Kovač.

Vama je poznato da je dugo godina NP Sutjeska bio glasačka baza SDS-ovih glasača i njihovih aktivista, ali su prethodni direktori iz redova SNSD-a aktivno radili na afirmisanju novog članstva, te je situacija bila potpuno promijenjena u korist SNSD-a. 

To dokazuju i činjenice u vidu broja osvojenih glasova na opštim i lokalnim izborima gdje je 95% radnika i njihovih porodica dalo svoju podršku i glas kako SNSD-ovim kandidatima, tako i SNSD- u. 

 

Bojimo se da je opet došlo vrijeme kada opozicione stranke poput SDS-a i PDP-a maksimalno oživljavaju u Parku, te se time naše članstvo osipa i već je ogroman broj radnika NP Sutjeska prešao u PDP, i to upravo zahvaljujući novoimenovanom direktoru Kovaču koji je sa svojim najbližim saradnicima Nešom Vurdeljom iz Beograda, državljaninom Srbije, te Stevanom Tomićem iz Gacka „uspio“ da za nepunih 4 mjeseca ovu ustanovu sroza do samog dna u svakom pogledu, finansijski, organizaciono, gubeći povjerenje dotadašnjih partnera i prijatelja Parka, ali i gubeći i rasipajući naše stranačke resurse koji se sve više zbog ovakve njegove politike udaljavaju od stranke i prelaze u redove opozicije. 

Da je tako, više je nego očigledno kada se uzme u obzir jučerašnja vijest da je dugogodišnji član SNSD-a i bivši SNSD-ov funkcioner, ali i prijeratni radnik Nacionalnog parka Sutjeska, g-din Zoran Mandić preuzeo opštinski odbor PDP-a. Upravo činjenica da je g-din Mandić bivši radnik Nacionalnog parka „Sutjeska“, koga vole i podržavaju mnogi radnici Parka, omogućiće mu da iskoristi ovu nepovoljnu situaciju u Parku i prevede veliki broj radnika u PDP. 

Ukoliko situacija ostane ovakva kakva jeste, gdje svaki dan raste nezadovoljstvo radnika koji su dolaskom Kovača na mjesto direktora opet na ivici egzistencije jer im se plate ne isplaćuju, iste su umanjene za 20%, a radno vrijeme produženo do 17 časova, to mu uopšte neće biti teško, a to već i čini. 

 

 

Ukoliko svemu ovome dodamo kreiranje nove organizacione strukture u preduzeću, gdje je jedan od prethodnih direktora koji je ujedno i jedan od osnivača SNSD-a Zoran Čančar izložen svakodnevnoj psihičkoj torturi od strane Kovača, a istovremeno je direktor Kovač imenovao Miloša Živanovića aktivnog člana SDS-a na poziciju rukovodioca sektora, te Milana Nikolića imenovao šefom, a isti je podigao otpremninu iz Elektrodistribucije u Foči u iznosu od 40.000,00 KM, te time izazvao gnjev i nezadovoljstvo građana Foče, onda je očigledno da Kovač svjesno radi na urušavanju SNSD-a. 

Takođe, jučerašnje javno obraćanje odbornika SDS-a u SO Foča Ognjena Bodiroge koji zajedno sa bratom, takođe odbornikom SDS-a, dobija sve veći ugled u narodu, u svojim statusima na društvenim mrežama redovno, a tako i juče, objavljuje informacije o događanjima u Parku, kriminalnim licima kojima je Kovač okružen, nezakonitim radnjama, te „kadrovima“ koje je Kovač okupio oko sebe. Sve ovo stvara sliku da imenovanjem Kovača na poziciju direktora, SNSD radi na uništenju Nacionalnog parka. 

Bez obzira što SNSD to ne čini, građani Foče sva dešavanja posmatraju kroz prizmu direktora i skorašnjih događaja. U vremenu kada su svi naši načelnici odjeljenja smjenjeni u korist koalicionih partnera, smijenjeni su i naši direktori opštinskih ustanova, a rejting SNSD-a svakim danom je na ljestvici sve niži i niži.

Svojim bahatim ponašanjem, te politikom koju očigledno vodi protiv SNSD-a, Kovač nanosi direktnu štetu SNSD-u, Vama, te svima nama koji smo godinama aktivni u stranci i radimo na njenoj izgradnji i napretku. 

Sam potencira kako ga je „poslala“ srbijanska BIA, te kako će mu Branislav Okuka-Crni sa Vama završiti desetomilionske donacije za NP Sutjesku, a svi znamo da i ako se takve donacije i dese, kako one i završe. Umjesto da se bavi problemima Parka i iznalaženjem novca za plate radnika, on se obratio SIPI da se otkrije ko su radnici koji su slali pisma usmjerena protiv njega, Vladi i ostalim institucijama.

Nezadovoljstvo i radnika i građana Foča je enormno i bojimo se da će se članstvo SNSD-a u Foči ozbiljno osuti što može u krajnjoj liniji dovesti i do potpunog kolapsa SNSD-a u Foči na predstojećim izborima.

Znamo koliko je trebalo godina, tačnije decenija svakodnevnog rada i truda, prevashodno Vašeg, da se članstvo omasovi, posebno u Foči gdje je bilo potrebno skinuti sa vlasti socijaliste na čelu sa pok. Zdravkom Krsmanovićem, svi smo združenim snagama radili na tome i uspjeli. 

Nažalost, dolaskom Kovača na čelo NP Sutjeska, svi ti rezultati postaju zaboravljeni, jer građani kroz Park gledaju trenutno stanje, a Park je nažalost ponovo degradiran i ide u pogrešnom smjeru jer ga vodi pogrešan čovjek koji pod hitno mora biti zaustavljen, dok još nije kasno.

Iskreno se nadamo da ćete uništavanje jedne ovakve ustanove zaustaviti svojom odlukom da se Kovač što hitnije smjeni sa pozicije direktora, a time ćete zaustaviti i osujetiti i planove svih onih poput Mandića koji koriste trenutnu lošu situaciju koju Kovač svakodnevno čini gorom i masovno prevodi radnike NP Sutjeska i njihove porodice iz SNSD-a u PDP. 

Poštovani predsjedniče, znamo da kum nije dugme i kojom linijom je Kovač imenovan, ali sav kriminal i bahato ponašanje Kovača ići će samo na Vaš račun i račun naše stranke.

Zato Vas molimo da reagujete što prije, ispitate i provjerite ove navode i uvjerićete se i sami u istinitost istih. Smjenom Kovača zaustavite osipanje članstva SNSD-a u Foči i omogućite nam da svi zajedno opet radimo na našoj pobjedi na opštim izborima 2022. godine. Do pobjede!

Nezadovoljni članovi i aktivisti SNSD-a Foča

Komentari / 28

Ostavite komentar
Name

Perica

06.09.2021 15:46

Tako je i u Ribniku, snsd gubi članstvo zbog sadašnjeg direktora Željka Višekrune i bitange Zoke Zorana Stojičića koji iz JP razbija našu opštinu i članstvo

ODGOVORITE
Name

Re Perica

06.09.2021 16:19

Konačno dobre vijesti iz Ribnika i Foče.

Name

Srbin

06.09.2021 16:37

I mi smo neke srece ko nam sve vlada i to od slobe pa naovamo

Name

Borac

06.09.2021 17:42

Gotov je!

Name

Re

06.09.2021 19:14

Kakav podanički odnos članova. Kakvi pozivi nenadležnog za smjenu direktora. Kakvi kadrovi egzistiraju. Sramota me reći da sam iz RS.

Name

Mile Dodik

06.09.2021 15:46

Ko ti je ovo sastavio Petroviću, jesi li sam ili ti je neko pomagao?

ODGOVORITE
Name

Sds Foca

06.09.2021 15:57

Bice zatvora cim dodjemo na vlast!!!Samo polako,brzo ce 2022 i oktobar mjesec!!

ODGOVORITE
Name

Penolog ex

06.09.2021 20:13

Neka KPZ Foča proširuje kapacitete. Trebaće.

Name

Apis

06.09.2021 16:09

Gde je opozicija

ODGOVORITE
Name

Snsd

06.09.2021 17:34

Hocete ima godina kao i do sada

Name

Re

06.09.2021 17:48

Vidiš,valjda,iz ovog što si pročitao.Naivni članovi koji ne znaju da je i to dogovorena igra PDPa i SNSDa.Zar postoji neko ko može više sumnjati u to!

Name

Хаха

06.09.2021 16:15

Види, види, ова дилајла почео радити за Додика. Бухаха.

ODGOVORITE
Name

Otpremnina

06.09.2021 16:38

E čuj Nikolića ,uzeo 40.000 KM otpremnine iz elektrodistribucije i sad je šef sektora u NP-u. Sa tri razreda srednje škole i godinu dana u distribuciji rada dobro se opario. Žena mu je odnedavno ,direktor Muzeja ( njenoprvo radno mjesto). E,baš smo jadni al stvarno ,jadni .

ODGOVORITE
Name

Вгд&&&@@@

06.09.2021 16:40

Није ништа боље ни у Вишеграду.Начелник општине око себе окупио само полтроне,а стручне склонио у крај.

ODGOVORITE
Name

Re Vgd

06.09.2021 19:29

Nije samo načelnik, svi odbornici SNSD-ovci direktori, žene zaposlili na budžetske plate, uzeli u zakup Andrićgrad i na plaćaju ništa. Poslanik Pero zaposlio svoju užu i širu familiju na HE, pa o ženinu. Nema budžeta u opstini, njih to ne zanima, važno je da imaju enormne zarade. Samo Darko Andrić iz više izvora prima 5.500 KM mjesečno.

Name

Boban

06.09.2021 16:43

Snsd toje stranka lopova i kriminalaca

ODGOVORITE
Name

Prijedor

06.09.2021 16:53

U Prijedoru direktor IRBa Vrhovac istu stetu pravi svojim Crvenima kao ovaj Kovac. Covjek iznajmljuje hemijske klozete, organizuje koncerte, zaposljava rodbinu, u 7 je upravnih odbora i direktor je IRBa nakon sto je poceo kao portir u posti! Dobra reklama za njegove, samo napred!

ODGOVORITE
Name

Kriška

06.09.2021 16:56

Dodik namjerno uništava SNSD. I hvala mu. Pogledajte Banjaluku, Đajića niko od Banjalučana ne voli. I ovog su našeg kranga opet imenovali za pomoćnika ministra poljoprivrede. Gore nikada nije bilo za naše poljoprivrednike, nego kad je on došao. Svi znamo što Lopare nikada dobiti neće. U zatvoru takve nebi našao.

ODGOVORITE
Name

Dodikovci

06.09.2021 17:59

I treba, gori od Dodika su samo SNSDovci.

Name

Ovcurdo

07.09.2021 05:11

Sve kriminalci i mafijasi od zla oca i jos gore majke

Name

Nemojte u silu Boga

06.09.2021 17:22

Bagra su ovi što pišu. SNSD je onakav kakav je Dodik. To su izdajice SNSD. Dodik je Bog za sve nas, ne samo za onu ljepojku iz Doboja. Ako je on postavio Kovača, onda je to najbolje rješenje. Zar neko iz SNSD može i smije i da pomisli da je BOG pogriješio. Kao vi "aktivisti" vidite i znate bolje od Boga.

ODGOVORITE
Name

hehehe

06.09.2021 17:29

Rijesit ce to Episkop Laktaski Dodikije

ODGOVORITE
Name

Focak888

06.09.2021 17:52

Poštovana gospodo, kao Fočak,koji je tu svakodnevno i preti dešavanja,zgorežen sam postupcima dotičnog.Da li je doveden da se čupa iz g... ili da svejsno stuši NP sbog nekog "većeg" cilja ne znam.Smjenjen je čovek koji je plate isplacivao redovno 5 godina i koji je omiljeni građanin u grad.Postavljen ratni dezerter koji nema veze o životu.Sramota je Vaša gospodo.Smjenjujete svoje članove koji smetaju nekim strujama u utar SNSD-a i koji su mali i poatigli rezultate koje ranije niko nije imao.Stam da Vas bude šta radite jadnim narodu.

ODGOVORITE
Name

He He

06.09.2021 18:47

"Odmah se vidi da je falsifikat, puni naziv stranke je : SNSD-Milorad Dodik. Prema tome i u tom pogledu ta priča o pismu nije istinita".

ODGOVORITE
Name

SNSD ovac

06.09.2021 19:48

Jos gore stanje u NP KOZARA Dato Banjcu da preko nekog svog direktora opljačka, proveren u Komunalcu da to umije

ODGOVORITE
Name

Ljubitelji prirode

06.09.2021 22:51

Među osnivačima SNSD stranke u Foči bila je šaka ljudi. Zoran kada se zaposlio u NP na vlasti je bio SDS i nije bio osnivač SNSD stranke. Ovo pismo pišu diplomirani Dositejevci kojima ne odgovara čovjek koji je u roku završio Ekonomski fakultet prije rata. Neka radnici računovodstva traže privatne časove kod direktora iz ekonomije da nešto nauče jer pojedinim u prethodnoj vladavini ni seminari nisu pomogli da nauče posao. Bitno je samo bilo da su bili podobni ali ne stranački. To je pokriće...već...Neka istraga učini svoje.

ODGOVORITE
Name

Fenix

07.09.2021 05:28

Šta reći ,samo pljačka,pljačka i samo pljačka.Kakva je to vlast pod kojom propadaju ili su u ogromnim dugovima oni koji su monopolisti u svojoj djelarnosti kao rudnici,šume,elektro itd.ili propadaju oni koji imaju redovne prihode iz poreza kao što su zdravstvo,putevi,penziono itd. A opet ovamo iz budjeta javni radovi su nebitni,kvalitet ,cjena ... samo je bitno koliko će se ukrasti.

ODGOVORITE
Name

Fočak

27.09.2021 20:31

Boze, ovo postaje sumnjivo. Mjesecima se piše i blati novi direktor. I to sve pisu oni koji se plaše potpisati. I malom djetetu je jasno... Da se ovde neko boji da se ne otkrije neka tajna... Neke malverzacije koju su se dešavale prije novog direktora... Neko se plaho boji istine.. Zato se ovoliko zapomaze i brani se...I zove tatu upomoć.. Ne bojte se ljudi... Pustite policiju da radi svoj posao... Novi direktor još nije mogao mnogo pokvariti... I pređite brate u drugu stranku.. Dosadni ste više... Kako prijetite ko mala djeca...ali nijedna stranka se neće obradovati takvim kao vi.. Koji se ne potpisuju.. I koji kada izgube mogućnost da kradu ili koji se uplase zato što su krali da se ne otkrije... Braco moja neće takve niko nego samo da im odradite neke prljave poslove.... Ali ne brinite,zvace vas. Samo vi čekajte. Imate vremena ocito

ODGOVORITE