Italijanke šampion Evrope, Srbiji drugo mjesto

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspjela da po četvrti put postane šampion Evrope, pošto je u finalu kontinentalnog šampionata u beogradskloj Areni pred rekordnih 20.565 gledalaca poražena od Italije 1:3 (26:24, 22:25, 19:25, 11:25).

Sport 04.09.2021 | 22:36
Italijanke šampion Evrope, Srbiji drugo mjesto

Srbiju je u igri u prvom setu držala Tijana Bošković snažnim udarcima, pa je bilo neriješeno iz minuta u minut.

Egonu je počela da griješi, Mina Popović je uspijevala da zaigra na veoma visokom nivou i upravo nam je ona donijela jako bitne poene za 22:20. Imale su naše odbojkašice dve set lopte koje nisu iskoristile, a onda su Milena Rašić i Tijana Bošković uspjele da stave tačku na prvi set za 26:24.

Paola Egonu je igrala maestralno i bila je praktično nezaustavljiva, ikao je Srbija krajem drugog seta vodila 22:20, ali su onda gošće uspjele da naprave nevjerovatnu seriju od pet poena i da dobiju set.

Odlično je Srbija počela treći set, Milena Rašić je ponovo odigrala bitnu ulogu na startu, bilo je 5:1, potom 8:4 poslije odličnog bloka, ali se Italija probudila u pravi čas po njih.

Pad koncentracije obilježio je sredinu trećeg seta, blok Italijanki je bio sve bolji, kao i servis, pa nije pomogla ni Tijana Bošković svojim sjajnim smečevima. Italijankama 18:14, a onda su gošće uspjele da osvoje drugi set.

Tu je bio početak kraja našeg tima, iako su i publika i selektor pokušali da razmrdaju tim, Srbija je bila bez snage za epreokret, pa je zlato sasvim zasluženo otišlo u Italiju.

(Kurir

Komentari / 0

Ostavite komentar