Predstavništvo Privredne komore Srbije u Izraelu počelo sa radom

Predstavništvo Privredne komore Srbije (PKS) počelo je sa radom ovog mjeseca u Izraelu kao sedmo predstavništvo PKS u svijetu što je još jedan u nizu koraka u osnažavanju prisustva srpske privrede na globalno važnim tržištima.

Srbija 28.08.2021 | 17:19
Predstavništvo Privredne komore Srbije u Izraelu počelo sa radom

"Glavni zadatak Predstavništva će biti da ojača veze između privrede, trgovine i nauke Srbije i Izraela, tehnološki visoko razvijene zemlje, kao i da podstakne rad zajedničkih odbora u nastojanju sticanja uslova za sporazum o slobodnoj trgovini", saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

"Interesovanje za saradnju dvije privrede se ogleda u gotovo svim privrednim granama, sa naglaskom na IKT sektor, start-ap konsalting, zdravstvo, poljoprivredu i prehrambenu industriju. Namenska industrija, sajber, IKT usluge, tretman otpadnih voda i turizam, takođe su visoko kotirani za partnerstvo", dodaju iz Privredne komore.

„Podsticanje izraelskih investicija, u sektoru nekretnina, obnovljive energije, rukovođenju vodnih resursa, životne sredine, infrastrukture, transporta, uz povećanje izvoza iz naše zemlje u Izrael nesumnjivo će biti glavni zadaci Predstavništva“, rekao je Aleksandar Nikolić, direktor Predstavništva i donedavno direktor nabavke izraelske Gaon grupe.

Predstavništvo se nalazi u kompleksu Margalit start-ap siti (JVP) u Jerusalemu.

Svečano otvaranje Predstavništva, koje je najavljeno prije godinu dana na potpisivanju Vašingtonskog sporazuma, planirano je za novembar u prisustvu predsednika PKS Marka Čadeža. 

Ove godine dvije zemlje obilježavaju i 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

sale

28.08.2021 15:49

Tako je i mile pricao za predstavnistvo RS u Izraelu na koje je bacao nase milione, i na kraju niko nezna ni sta je bilo sa doticnim.

ODGOVORITE
Name

Regan

28.08.2021 19:29

Bitanga seljačka neotesan iz Mrčevaca misli da će proći tek tako.E neće!