Hoće li biti dogovora: Ugovor predat Patrijaršiji

Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom tehnički-pravno je završen i predat Patrijaršiji, a Vlada Crne Gore spremna je da ga potpiše, izjavio je sinoć crnogorski premijer, Zdravko Krivokapić.

Region 11.08.2021 | 08:48
Hoće li biti dogovora: Ugovor predat Patrijaršiji

- Očekujemo odgovor. Mi smo uradili sve što je do nas i sada je to sve do Patrijaršije i Njegove svetosti patrijarha da prihvati taj ugovor i ako treba negdje da se koriguje i da se taj temeljni ugovor što prije potpiše. Јa ne želim da prejuduciram vrijeme, a vrijeme je najbolje kada se dvije strane dogovore - rekao je Krivokapić gostujući u emisiji Aktuelno Televizije Pljevlja.

Ističući da je vlada u Podgorici "apsolutno spremna", on je naveo da je Temeljnim ugovorom i zakonom sve jasno definisano i da je to "novi početak dobrih odnosa između Mitropolije crnogorsko-primorske, Eparhije Budimljanko-nikšićke, Eparhije Mileševske i Eparhije Zahumsko- hercegovačke", prenose Vijesti.

- Јa znam da su u ovu priču uključeni i mnogi politički akteri, ali ne želim o tome da razmišljam jer ovo nije pitanje politike, ovo je pitanje odnosa države i crkve koji mora biti uređen i da napokon jednom za vazda stavimo tačku na taj dio da se crkva miješa u državu ili da se država miješa u pitanje crkve - rekao je Krivokapić. 

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

СПЦ

11.08.2021 07:46

Ако се не каже јасно Српске православне Цркве него се спомињу само Епархије онда то одбацити. Игра са СПЦ и Српским народом траје и даље.

ODGOVORITE
Name

re

11.08.2021 08:49

Zbog toga ni prosli put nije potpisan Ugovor... sad salju opet isti...

Name

MENAGER

11.08.2021 08:54

Ocete li za svoga mandata uspjeti bar to rijesiti

ODGOVORITE
Name

Dzoo

11.08.2021 09:19

Cg Pravoslavna crkva I to je to.

Name

Marko

11.08.2021 20:03

Krivokapic razmislja ko samoproglaseni skakavac Miras Dedelic nista od dogovora papir trpi

ODGOVORITE