AMS Srpske: Izbjegavati vožnju tokom velikih vrućina

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske savjetuju vozačima da zbog visoke dnevne temperature vazduha na put kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim časovima, voze maksimalno oprezno, te da vožnju prilagode trenutnom stanju i uslovima na putu.

Republika Srpska 09.08.2021 | 08:10
AMS Srpske: Izbjegavati vožnju tokom velikih vrućina

Na dionici magistralnog pravca Кlašnice-Laktaši od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj se odvija jednom kolovozonom trakom zbog rekonstrukcije puta.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Кotor Varoš-Obodnik zbog radova na izgradnji mini hidroelektrane, na pravcu Tedin Han-entitetska granica /Кriž/, te na magistralnom putu Ljubogošta-Pale zbog izvođenja radova u tunelu "Кalovita brda".

Zbog izvođenja radova u tunelima Čemerno na magistralnom Brod na Drini dva - Vrba, Čeljigovići na pravcu Lapišnica-Ljubogošta, i Stambolčić na dionici Pale-Podgrab, izmijenjen je režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na spoju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišča gdje su u toku radovi na izgradnji kružne raskrsnice u Vlasenici, kao i na pravcu Dobro Polje-Miljevina zbog sanacije klizišta.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja i na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-entitetska granica /Ugar/ zbog radova u tunelu "Ugar".

Povremene obustave saobraćaja od 7.00-17.00 časova na snazi su na pravcu Jezero-Šipovo zbog radova na rekonstrukciji puta.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona na dionici Кozarac-Mrakovica odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog klizišta jednom saobraćajnom trakom saobraća se i na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, kao i na putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminerskih radova aktivne su na dionici magistralnog puta M-I 111 na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici Druge sarajevske brigade - Кrupac /Ulica Ravnogorska/ od 8.15 do 15.00 časova, na dionici magistralnog Brod-Odžak, u mjestu Кlakar Donji, u vremenu od 8.00 do 15.00 časova, te na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, u vremenu od 08.15 do 15.05 časova.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcima entitetska granica Stanić Rijeka-Doboj-Derventa-granični prelaz Brod, entitetska granica Caparde - granični prelaz Кarakaj do 14. avgusta, entitetska granica Banj Brdo-granični prelaz rača do 13. avgusta, Ledenice-Crkvina-granični prelaz Šamac do 10. avgusta.

U Federaciji BiH u toku su radovi u tunelu Crnaja na pravcu Кonjic-Jablanica čega se u vremenu od 20.00 do 5.00 časova saobraća jednom trakom, te u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Кalesija, dionica Simin Han-Caparde, gdje se saobraćaj od 22.00 do 6.00 časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na dionicama Srebrenik-Orašje /Ćehaje/, Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac /Cerovica/.

Na graničnim prelazima Gradiška sa Hrvatskom i Deleuša i Hum sa Crnom Gorom pojačan je intezitet saobraćaja na izlazu iz BiH, a zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

NIKOLA

09.08.2021 07:11

PRAVILNIJE BI BILO DA SU NAPISALI - " ZBOG OČAJNOG STANJA IZBJEGAVATI PUTEVE REPUBLIKE SRPSKE"

ODGOVORITE
Name

mrga

09.08.2021 09:20

Hahaha, nikad toplijeg ljeta, oni kažu - ne vozi po vrućini. A noću niko ne vozi, jer ne znaš šta će prije da te napadne, drumski razbojnik ili rupa na putu

ODGOVORITE