Pomen Lazanskom: Ovako je pričao o svojoj porodici

Komemoracija ambasadoru Srbije u Rusiji Miroslavu Lazanskom počela je danas u Ministarstvu spoljnih poslova u 10.30 sati. Lazanski biti sahranjen u 13 časova na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana.

Srbija 06.08.2021 | 12:05
Pomen Lazanskom: Ovako je pričao o svojoj porodici

Podsetimo, novinar, vojni analitičar i ambasador Miroslav Lazanski umro je iznenada u sredu u Beogradu, u 71. godini. Za sobom je ostavio suprugu i sina Aleksandra.

Lazanski je o porodici i supruzi Tamari retko govorio. Kao kruna njihove ljubavi 1990. godine rodio se sin Aleksandar.

- Ona je divna, prelepa žena. Moja Bjelopavlićka iz Crne Gore, imala je ukrajinske krvi. Predivna žena - rekla je Vesna da Vinča povodom smrti prijatelja Miroslava Lazanskog.

Ko je bio Lazanski

Miroslav Lazanski rođen je 18. septembra 1950. godine u Karlovcu u Hrvatskoj. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Otac Vladimir bio je vojno lice, a najpoznatiji član familije mu je tetka - Biljana Plavšić. Nikad nije pio, pušio, živeo je mirno i povučeno.

Lazanski, iako je retko govorio u porodici, jednom prilikom kada su ga mediji pitali gde i s kim će dočekati 2020. godinu, odgovorio je sledeće:

- Čekam da mi familija dođe ovde. Sin Aleksandar radi u Beogradu, žena Tamara isto ima neke svoje poslove tamo, ali verujem da će doći. Svi kažu da je Moskva najbolji grad na svetu za doček Nove godine. Inače, fascinira me kako ste ga izgradili. Čisto je, uredno, neverovatno!

U jednom od intervjua govorio je o načinu ishrane, kada je rekao da nema nikakve recepte za posebno zdravu hranu, i da jede normalno sve što se može kupiti u običnim samoposlugama ili na pijaci.

- Kod kuće jedem što supruga spremi, uglavnom kuvanu hranu sa mnogo povrća. Inače, moji obroci su prilično obilni, obožavam restovan krompir sa blitvom. Volim i svežu ribu - rekao je on tada.

Kurir.rs