Na Vračaru se gradi trg Milene Dravić i Dragana Nikolića!

Na uglu Mileševske i Cara Nikolaja u toku je izgradnja trga koji će poneti ime našeg proslavljenog glumačkog para Milene Dravić i Dragana Nikolića.

Zabava 30.07.2021 | 20:13
Na Vračaru se gradi trg Milene Dravić i Dragana Nikolića!

Vrednost radova je 42 miliona dinara, a gradonačelnik Beograda, profesor dr Zoran Radojičić, u svom saopštenju za medije najavio je da će trg površine 859 kvadratnih metara biti završen do kraja septembra.

- Mesto na kojem smo ovog jutra još jednom svedoči da Beograd ne zaboravlja svoje legende. Milena Dravić i Dragan Nikolić su velikani našeg glumišta koji su obeležili celu jednu epohu. Kao simbol njihove vanvremenske ljubavi, odlučili smo da na platou postavimo skulpturu koja predstavlja Milenu i Dragana iz kultne serije "Obraz uz obraz", koju je ovaj glumački par vodio na tadašnjoj Televiziji Beograd - kazao je gradonačelnik.

Mira Banjac, Zoran Radojičić
foto: Beoinfo

On se osvrnuo na svoj susret sa glumicom Mirom Banjac u Starom dvoru i naglasio da su film, pozorište i umetnost generalno izuzetno važni za Beograd, imajući u vidu to da je kulturna scena našeg glavnog grada prepoznatljiva u regionu, ali i u celoj Evropi.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić podneo je juče inicijativu da se javna površina između Mileševske i Ulice cara Nikolaja, koja se trenutno rekonstruiše, nazove skverom Milene i Gage.

- S obzirom na to da su proveli život zajedno kao glumački i bračni par, na ovom trgu biće zajedno doveka - kazao je Vesić za Studio B, a preneo Beoinfo. On je dodao će odluka biti doneta na sednici Skupštine grada, koja se održava 30. avgusta, ali da će stupiti na snagu 14. oktobra ove godine, kada se navršava tačno tri godine od smrti Milene Dravić.

Goran Vesić
foto: Kurir

- Tokom jeseni biće raspisan konkurs za umetničku skulpturu "Obraz uz obraz", nazvanu po kultnoj TV emisiji koju su vodili Milena Dravić i Dragan Nikolić - izjavio je drugi čovek Beograda.

Podneta je i inicijativa da se park na Vračaru između ulica Petra Kočića i Đorđa Vajferta nazove park Mike Oklopa, po čuburskom i beogradskom piscu Milanu Oklopdžiću.

- Oklopdžić je u srpsku istoriju književnosti ušao sa prvim romanom "CA. Blues", koji je napisao 1981. godine. Ta knjiga do danas ima kultni status u generacijama čitalaca i učinila ga je uticajnim piscem među brojnim poklonicima. U svakom od svojih dela Oklopdžić je nenametljivo, ali snažno isticao svoje beogradsko poreklo i identitet, uvodeći svojevrstan beogradski žargon u modernu srpsku književnost. Beograd je kod Oklopdžića nerazdvojan deo celokupnog opusa - istakao je Vesić.

Dragan Nikolić, Milena Dravić
foto: Dragana Udovičić, Damir Dervišagić

(Kurir.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar