Srbin na jedrilici uhapšen sa tonom kokaina

Državljanin Srbije uhapšen je u blizini Azorskih ostrva kada je presretnuta jedrilica sa tonom kokaina, koja je učestvovala u prekooekanskoj regati.

Svijet 28.07.2021 | 13:56
Srbin na jedrilici uhapšen sa tonom kokaina

Kako javlja španski portal "Opinion de Malaga", osim Srbina, uhapšeni su i Hrvat i Belgijanac, navodi taj portal, dodajući da sva trojica imaju veliko iskustvo u prelasku Atlanskog okeana u čamcima ovakve vrste i da su već bili "pod lupom" policije u sklopu nekih ranijih istraga.

Prema pisanju tog portala, sumnja se da je britanski narko-kartel angažovao trojicu iskusnih skipera da prevezu drogu jedrilicom, vrednom čak 100 miliona evra, a kokain je bio sakriven u unutašnjosti broda u posebno napravljenim bunkerima.

Policajci su čamcima presreli jedrilicu, koja je odvučena do ostrva Gran Kanarija. "Agenti su više od dva sata pretraživali jedrilicu kako bi našli gde je sakriven kokain, a uhapšeni su bili izuzetno mirni, jer su bili uvereni da istražitelji ne mogu da pronađu pakete sa drogom", preneo je taj portal.

Kako se navodi, kokain je bio spakovan u pakete od po kilogram, a prostor u kome su ga držali je bio izuzetno skrovit. Procenjena vrednost zaplenjenog kokaina je u Španiji 40 miliona evra, dok bi u Velikoj Britaniji, za čije tržište je navodno spreman, dostigao vrednost preko 100 miliona evra.

Šverceri su planirali drogu da prodaju "na kilo", a zanimljivo je da su imali potpuno nov i kreativan "modus operandi" - iznajmljivali su plovila koja su i ranije učestvovala u regatama, prijavljivali ih za regate i tako se "švercovali" sa takmičarima i običnim gradanstvom, piše "Opinion". Istraga je pokazala da je ova jedrilica bila prijavljena za poznatu turu, koja je još u januaru krenula iz Lanzarotea, a završila se na ostrvu Martinik u Malim Antilima, piše taj portal, i dodaje da je kokain trebalo da stigne u špansku luku u Kosta de Solu.

(Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Pa da

28.07.2021 14:27

Bravo braćo, vidi kako su složni kad je posao u pitanju

ODGOVORITE
Name

Soko

28.07.2021 14:30

Co'ek natovario k'o brasna!

ODGOVORITE
Name

STARA PLANINA

28.07.2021 14:35

SAD CE LIJEPO DA CAME U NEKOM ZATVIRU SA RIGOROZNIM MJERAMA,PO OBICAJU SA NAJGIRIM KRIMINALCIMA KOJI SE DA IH MALTRETIRAJU,I ISKOCICE IM NA NOS SVAKI GRAM.

ODGOVORITE
Name

Za staru planinu

28.07.2021 14:45

Puno gledas filmove i emisije na Discovery-u! Tokmaku

Name

Sa strane

28.07.2021 15:14

Zbog balansa... 😂

ODGOVORITE
Name

40 Britanskih obaveštajaca...

28.07.2021 16:45

Ko visoko leti, nisko pada!

ODGOVORITE
Name

Državljanin Srbije

28.07.2021 17:07

A kad je kokain u pitanju, šipci piče po svijetu sa srpskim pasošima.

ODGOVORITE