Pogledajte šta su pronašli u telefonu Velje Nevolje!

"Jedan od ključnih dokaza, fotografije i snimke mučenja, kasapljenja i komadanja žrtava istražiteljima su praktično dali sami osumnjičeni", navodi izvor iz istrage.

Srbija 25.07.2021 | 19:14
Pogledajte šta su pronašli u telefonu Velje Nevolje!

Istraga je pokrenuta 4. februara, kada su uhapšeni i pri samom je kraju i očekuje se da optužnica bude podignuta do 4. avgusta, kada ističe rok od šest meseci, koliko osumnjičeni mogu da budu zadržani u pritvoru bez optuženja.

Mladen Nenadić tužilac za organizovani kriminal saopštio je da će to najverovatnije biti u petak.

Ključni dokazi na kojima će se bazirati optužnica su DNK nalazi, prisluškivani razgovori, foto-dokumentacija, kao i iskazi svedoka, ali i nekoliko osumnjičenih.

"Tokom nepunih šest meseci istrage prikupljeno je nekoliko hiljada stranica dokaza. Oni u međusobnoj vezi rezultiraće jakom optužnicom, po kojoj će se suditi osumnjičenima. Istraga je nekoliko puta proširena, poslednji put u utorak i ne isključuje se mogućnost da bude i novih dopuna, ali nema dileme da su do sada prikupljeni dokazi već dovoljni za doživotne kazne zatvora", otkrio je izvor za Kurir.

Pripadnici kriminalne grupe, prema navodima tužilaštva, sumnjiče se za otmice, ubistva, trgovinu drogom i oružjem, kao i pranje novca. Zasad im se na teret stavlja pet ubistava, ali se veruje da je spisak žrtava grupe koju su, kako se sumnja, organizovali Belivuk i Miljković daleko duži.

"Jedan od ključnih dokaza, fotografije i snimke mučenja, kasapljenja i komadanja žrtava istražiteljima su praktično dali sami osumnjičeni jer su ove video-materijale čuvali u svojim telefonima, za koje su verovali da su pod zaštitom i da nikada niko u njih neće moći da uđe. Na slikama, od kojih je samo neke javnost mogla da vidi, zabeleženi su osumnjičeni Belivuk i drugi pripadnici grupe, ali i odsečeni delovi tela", objašnjava izvor.

Kao dokazni materijal biće korišćeni i prisluškivani telefonski razgovori, u kojima su se dogovarali o izvršenju krivičnih dela i otkrivali ko su im saradnici.

"DNK veštačenje pokazalo je da su petorica mladića koja su se vodila kao nestali ubijena u kući strave u Ritopeku, u kojoj je pronađena industrijska mašina za mlevenje mesa. Podsećamo da tela nestalih nisu pronađena, ali da su kamere sa okolnih objekata snimile pojedine pripadnike grupe koji u vreme nestanka žrtava iz kuće iznosi najlonske kese, za koje se veruje da su samleveni delovi tela, koji su potom odnošeni i bacani u Dunav", podseća sagovornik.

Jedan svedok-saradnik je kako kaže izvor iz istrage otkrio šifre sa svojih telefona i otkrio stravične snimke, dok je drugi svojeručno napisao sve što zna o kriminalnoj grupi.

"Jedna osumnjičena osoba je dobrovoljno dala šifre svojih telefona. Istražitelji su bili šokirani kada su u njenim telefonskim aparatima pronašli preko 200 fotografija i snimaka, a osim toga, ta osoba je ispričala sve što zna. Drugi pripadnik grupe svojeručno je napisao sva saznanja o organizaciji ove kriminalne grupe, njenom finansiranju, ali i brutalnim zločinima i motivima za njih. Kandidat za svedoka-saradnika, koji je i sam bio pripadnik klana, pristao je da iznese sva saznanja koja ima i praktično je potkrepio svedočenjem prikupljene materijalne dokaze", navodi izvor.

(MONDO)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Skeptik

25.07.2021 17:41

Mene samo zanima, zašto se eventualni dokazi protiv Velje Belivuka objavljuju po medijima a ne u tužilaštvu i na sudu????

ODGOVORITE
Name

APIS

25.07.2021 20:57

Ma tvoja pamet nije za dve noge. U tome leži i odgovor. Da još pojasnim: ne možeš ti to razumjeti, nemaš čime.

Name

Cune

25.07.2021 17:58

Bolesnici, neka trunu u zatvoru

ODGOVORITE
Name

Advokat

25.07.2021 19:55

Ko kaže da se dokazi ne pregledaju u tužilaštvu? Čitaj ponovov. Tužilaštvo mora detaljno da prouči sve dokaze kojih ima i te kako mnogo, videli smo. A na osnovu dokaza da podigne optužnicu. Videli smo šta se desilo sa ubistvom onog karatiste, kako su dokazi uništavani, zamenjeni, kako su svi dokazi nestali. Očigledno da je Belivuk imao jaka uporišta u policiji i sudstvu. Sada je to nemoguće da se desi. Njegovi prijatelji iz policije i sudova nemoćni su jer narod je dovoljno video. Strpaće ga na doživotnu robiju jasno je kao dan.

Name

Otuzno

25.07.2021 18:02

Snimke i slike koristi Pink, Informer i tabloidi vlasti zbog bolje prodaje novina. Već i pre suda govori se o dozivotnoj robiji, detalje iznosi Predsednik države, mnogo buke i galame na Pinku kao da i nema Tuzilastva. Narod sludjen groznim snimcima a kako je tek roditeljima pobijenih. Ako su to svakako sve ološ i kriminalci.

ODGOVORITE
Name

Romanija

25.07.2021 18:40

Neki amateri

ODGOVORITE
Name

Pitanje

25.07.2021 19:08

Heroji ili zlocinci, moze komentar?

ODGOVORITE
Name

mihail

25.07.2021 19:27

Heroji se nikada nisu izivljavali nad nemocnim protivnikom.Ovo treba psiholoski ispitati i zatvoriti dozivotno Sam nacin obmanjivanja zrtava da dodju je podmuklost a ne heroizàm.Da su reketirali pljackase drzavnih firmi imalo bi neku notu herojstva

ODGOVORITE
Name

bl

25.07.2021 20:35

od ovoga nista ne bi bilo da DEA nije desifrovala kriptovan sky server sa podatcima, pozivima, slikama..srbijanske sluzbe su u realnom vremenu znale za zlocine i prstom nisu makeli..pametnom dosta

ODGOVORITE
Name

Laž

26.07.2021 16:43

Ne bise iznenadio da ih poslije nekog vremena puste sve zbog nedostatka dokaza

ODGOVORITE
Name

Boki

28.07.2021 21:56

Ovo sudjenj treba da bude javno bila bi gledanost masimalna gledanija od turkovica i ekipe

ODGOVORITE