Zambija odaje počast Đorđu Balaševiću!

Nakon Ljubljane, Novog Sada, Podgorice, Zagreba, Skoplja, pa i bugarskih i poljskih gradova, još jedna država Zambija, koja je tri puta veća i od bivše Jugoslavije, odaje počast bivšem ambasadoru Ujedinjenih nacija i kantautoru Đorđu Balaševiću.

Zabava 19.07.2021 | 20:36
Zambija odaje počast Đorđu Balaševiću!

Njegov sin Aleksa sa svojom suprugom Nikolinom i najbližim saradnicima stigao je na ceremoniju u Lusaku, gde ga je primio gradonačelnik. Mladi umetnik i producent filma "Megdan" prethodno je preuzeo mornasku kapu, kao dar njegovih domaćina.

Aleksa Balašević
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

"Prizor u njegovom stilu, da nas sve naježi i učini ponosnim. Na aerodromu Keneth Kaunde dočekala me je svečano KAPA ZAMBIJSKE MORNARICE uručena od strane žandara sa slikom na kojoj piše "Žandara nema koji ne zna moj lik" stih iz pesme mog oca, našeg nacionalnog blaga. AMIN", poručio je Aleksa Balašević.

Aleksa Balašević
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

U Zambiji Aleksa će provesti nekoliko dana.

"Danas nas je primio gradonačelnik Lusake. To je grad orprilike kao nekoliko Beograda, Zagreba, Sarajeva. Miles Sampa nas je ispred svog grada pozvao u svoju kuću gde smo mu odneli od našeg grada poklon novosadski sat. Nisam mogao da mu objasnim da "je jedna varoš u koju se vraćamo" ali nakon što nas je sproveo Lusakom Đolete već vidim; "Nije svaka varoš ko Lusaka". Veliki ponos za sve nas, nadam se da će Novi Sad uskoro dobiti svog velikog brata Lusaku, i da Đoletova funkcija ambasadora dobre volje još uvek traje i trajaće", kaže Balašević.

Aleksa Balašević
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

(Kurir.rs)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Đed

19.07.2021 21:01

Bravo, Aleksa! Nemoj stati, širi topli duh svoga oca! Takvog čoveka voli cijeli svijet!

ODGOVORITE