Košarkašice Srbije večeras igraju za polufinale EP!

Košarkašice Srbije večeras od 21 sat u Valensiji igraju četvrtfinalni meč Evropskog prvenstva protiv domaćina i aktuelnog šampiona Španije, ekipe koju ovaj tim nikada nije pobedio.

Košarka 23.06.2021 | 11:40
Košarkašice Srbije večeras igraju za polufinale EP!

Posle tri ostvarene pobede u grupi B, košarkašice Srbije direktno su se plasirale u četvrtfinale Evropskog šampionata, a za protivnika imaju selekciju Španije, koja je neočekivano izgubila na startu od Belorusije, pa je kroz duel sa Crnom Gorom morala da traži put do osam najboljih reprezentacija na Starom kontinentu.

"Sigurno će biti veoma dobra utakmica, jer se do sada nismo sastajali sa Španijom u četvrtfinalu. Igramo protiv domaćina koji brani titulu prvaka Evrope, tako da treba da budemo maksimalno fokusirane na našu igru pošto neće biti mesta za mnogo grešaka. Svakako da neće biti lako igrati utakmicu na kojoj ce cela dvorana navijati za njih, ali, opet, ako naš fokus bude na nivou i svaka igračica uradi ono što je potrebno da dobijemo utakmicu, neće biti problema. Imamo višu ekipu, višu petorku i mislim da će skok biti naša prednost na toj utakmici", rekla je košarkašica Aleksandra Crvendakić.

Na prethodnom Evropskom prvenstvu u Beogradu, kao i na Olimpijskim igrama u Riju, Srbija i Španija su se sastajale u borbi za finale, a interesantno je i da će biti rivalke u grupnoj fazi na Olimpijskom turniru u Tokiju, koji počinje za mesec dana.

U ostalim mečevima četvrtfinala sastaju se Francuska - BiH (18), Belorusija - Švedska (18), Belgija - Rusija (20.45).

(Tanjug) 

Komentari / 0

Ostavite komentar